ENDELIG I LAND: Hundrevis av passasjerer om bord et cruiseskip som fikk legge til land i Kambodsja etter å ha blitt avvist av flere land, fikk endelig gå i land.
ENDELIG I LAND: Hundrevis av passasjerer om bord et cruiseskip som fikk legge til land i Kambodsja etter å ha blitt avvist av flere land, fikk endelig gå i land. Foto: Heng Sinith

Virusfaste passasjerer får forlate cruiseskip

Hundrevis av passasjerer om bord et cruiseskip som fikk legge til land i Kambodsja etter å ha blitt avvist av flere land, fikk endelig gå i land.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kambodsja gikk med på å ta imot skipet Westerdam etter at Thailand, Japan, Taiwan og Filippinene nektet skipet å anløpe på grunn av frykt for virussmitte om bord.

Westerdam ble nektet anløp selv om selskapet Holland America Line sa at det ikke var noen tilfeller av covid-19-virus om bord blant de 1.455 passasjerene og mannskapet på 802.

Passasjerene jublet da de gikk i land og fikk blomster av statsminister Hun Sen. 414 av dem flyr til hovedstaden Phnom Penh fredag og videre til sine endelige reisemål.

– Det har vært veldig bra på skipet. Det var et gullfengsel, sier en av passasjerene til nyhetsbyrået AP da han endelig får forlate skipet.

Om lag 20 passasjerer meldte om magesmerter eller feber, men ingen skal ha fått påvist covid-19-viruset.

Det nye coronaviruset har kostet over 1.400 mennesker livet i Kina og nær 60.000 er smittet. På et cruiseskip som ligger for anker utenfor kysten av Japan, er det registrert 218 smittetilfeller.

Skipet Westerdam begynte seilasen i Singapore forrige måned, og det siste anløpet var i Hongkong, der 51 tilfeller av coronaviruset og ett dødsfall er bekreftet.