HARDEST RAMMET: De fleste virusdødsfallene har skjedd i Hubei-provinsen i sentrale Kina. Ved sykehuset Jinyitan behandles de mest kritiske smittetilfellene i regionen.
HARDEST RAMMET: De fleste virusdødsfallene har skjedd i Hubei-provinsen i sentrale Kina. Ved sykehuset Jinyitan behandles de mest kritiske smittetilfellene i regionen. Foto: Chinatopix via AP

Kina regnet feil på korona-tall – nedjusterer smittetall

Natt til fredag meldte kinesiske helsemyndigheter en kraftig økning i antall smittede i Hubei-provinsen. Kina korrigerer senere tallene, og opplyser om at de talte flere tilfeller dobbelt.

Ifølge CNN har Kina funnet tilfeller der smittetilfeller og dødsfall har blitt registrert flere ganger etter at de først gikk ut med ny informasjon om koronaviruset i den kraftig rammede Hubei-provinsen natt til fredag.

Ifølge kinesiske helsemyndigheter er det gjeldende tallet smittede i fastlands-Kina 63.851, en økning på rett over 5000 fra dagen før.

Samtidig er 121 personer meldt døde i Kina det siste døgnet.

Antall døde i landet er totalt 1380.

Ifølge den opprinnelige meldingen fra helsemyndighetene i Hubei-provinsen, som kinesiske myndigheter sier inneholder feil, ville over 65.000 ha vært smittet.