BOLTREPLASS: Jeff Bezos, verdens rikeste mann, har nok av plass å boltre seg på i den nye villaen.
BOLTREPLASS: Jeff Bezos, verdens rikeste mann, har nok av plass å boltre seg på i den nye villaen. Foto: skjermbilde Google maps / AP / Pablo Martinez Monsiva

Verdens rikeste med rekordkjøp av gigantvilla

Amazon-gründer Jeff Bezos kjøper den antatt dyreste villaen i Beverly Hills i Los Angeles.

Grunnleggeren av Amazon.com er ute på boligjakt, og ser ut til å ha truffet blink da han tidligere denne uken kjøpte Beverly Hills dyreste villa.

Bezos er ikke i sparemodus når han skal ut å kjøpe ny bolig. Tomten som er over 36.000 kvadratmeter stor, koster rundt svimlende 1.5 milliarder kroner, skriver Bloomberg.

Ifølge en kilde avisen har snakket med, er det ny rekord for et hus i Los Angeles.

Bezos selv skal ifølge økonominettstedet Forbes være god for 131 milliarder dollar, eller rundt 1400 milliarder norske kroner.

Det er nok til å kunne kalle seg verden rikeste person.

Etasje eid av Napoleon

Villaen som Bezos kjøpte ble i 1930 designet for mannen bak filmselskapet Warner Bros, Jack Warner. Eiendommen har inntil nå vært eid av forretningsmann David Geffen.

I magasinet Architectrual Digest er villaen laget i georgiansk stil, og har en ni-hulls golfbane, tennisbane og basseng. The Wall Street Journal skriver i en artikkel at huset har en etasje som er tidligere eid av den franske krigsgeneralen Napoléon Bonaparte.

Satte rekord i kunstverdenen

Ifølge flere agenter Bloomberg har vært i kontakt med, så har Bezos vært ute etter ny eiendom i flere måneder.

Det ser midlertidig ikke ut som boligkjøpet hastet. Bezos eier allerede flere villaer på både øst- og vestkysten, inkludert en del av ørkenen i delstaten Texas på nesten 17.000 kvadratkilometer.

Det er ikke bare innen eiendom at Bezos gjør rekordkjøp. Nylig kjøpte han maleriet «Hurting the Word Radio #2», malt av Ed Ruscha. Maleriet kostet Bezos rundt 500 millioner kroner.

Hacket av Saudi-Arabia.

Bezos som tidligere levde et tilnærmet skjult liv har de siste årene preget overskriftene. Blant annet ble han antatt hacket av Saudi-Arabia i januar.

Analyser av Amazon-gründerens mobiltelefon, viser at han etter alle solemerker har blitt hacket via en fil sendt fra det personlige nummeret til kronprinsen av Saudi-Arabia, Mohammed bin Salman.

Ifølge analyser av mobiltelefonen, har meldingen med høy sannsynlighet inneholdt en infisert videofil som infiltrerte milliardærens mobiltelefon.

I løpet av timer ble store mengder data hentet ut av mobiltelefonen. Det er uklart akkurat hva slags data det dreier seg om. Saudi-Arabia har hele tiden nektet for at det har skjedd.