AVSKJED: Britiske Ryan Roth skal ha skrevet dette brevet til ekskjæresten Alice før han var som sunket i jorden.
AVSKJED: Britiske Ryan Roth skal ha skrevet dette brevet til ekskjæresten Alice før han var som sunket i jorden. Foto: Instagram/politiet

«Jeg elsker deg for alltid,» skrev modellen og styrtet i døden – men det er bare ett stort problem

Ryan Roth (39) tok tilsynelatende sitt eget liv på Bali, men politiet finner verken noe lik eller tegn på at han døde. Nå mistenker de at han prøver å lure dem trill rundt.

«Jeg beklager, Alice. Jeg er mannen du forelsket deg i, men ting jeg ikke gjorde tidligere fikk deg kanskje til å føle at jeg var en fremmed. Jeg vil alltid elske deg. Ingenting av dette er din feil».

Dette stod i brevet som i slutten januar ble funnet like ved en 170 meter høye Uluwatu-klippen på Bali.

Brevet ble funnet i en bag, som også inneholdt et håndkle, ei spritflaske og en hjelm. Ved siden av lå det en motorsykkelhjelm.

Det var ifølge The Times den britiske modellen, skuespilleren og businessmannen Ryan Roth (39) som skrev avskjedsbrevet til sin tidligere kjæreste Alice Yu.

Nederst på arket hadde Roth skrevet ned Alices telefonnummer og e-postadresse.

Politiet har ifølge nettstedet nå mistanke om at 39-åringen bare lot som om han tok livet sitt, og at han nå lever i skjul.

Finner ikke liket

Det finnes nemlig ingen vitner til selvmordet, og myndighetene har heller ikke funnet noe lik.

– Vi gjorde alle rutinemessige undersøkelser, men på åstedet fant vi faktisk ikke noe offer eller spor som førte oss til offeret, sier Hari Adi Purnomo, som ledet søkemannskapet, til australske 9News.

ULUWATU-KLIPPEN: Det var på kanten av denne enorme klippen at Roths eiendeler ble funnet. Foto: Wikimedia Commons
ULUWATU-KLIPPEN: Det var på kanten av denne enorme klippen at Roths eiendeler ble funnet. Foto: Wikimedia Commons

Ifølge nettstedet bar buskaset nedenfor klippen ikke preg av at noen hadde falt, og strendene og havet rundt klippen er grundig undersøkt.

– Vi har ikke fått bekreftet om han falt, begikk selvmord, eller trygt forlot stedet, sier Yusak Agustinus Sooai i Kuta-politiet.

Roth har ifølge nettstedet vært etterlyst i Australia, Frankrike og USA etter å angivelig ha svindlet privatpersoner ved å blant annet late som om han samlet inn penger til ofre for trafficking.

Politiet i Sydney bekrefter overfor nettstedet at de ønsker å komme i kontakt med Roth, som de vet har forlatt landet.

Skryter hemningsløst

sin egen nettside skriver Roth at han har studert jus og psykologi hjemme i Storbritannia, og at han allerede i en alder av 11 år startet sitt første firma.

STORKAR: Ryan Roth poserer på et av bildene han har publisert på sin egen nettside. Foto: RyanRothsLife.Wordpress.com.
STORKAR: Ryan Roth poserer på et av bildene han har publisert på sin egen nettside. Foto: RyanRothsLife.Wordpress.com.

Han forteller at han jobber som både modell og skuespiller og businessmann.

«Siden den gang har han oppnådd suksess i en rekke forskjellige yrker; skribent, tennistrener, sponsorsjef, eventplanlegger, kunstkonsulent, investeringsrådgiver, kurator og styremedlem i en filmfestival,» skriver han.

Han oppgir også at han er opptatt av en rekke hobbyer, og at han lærer seg seks språk samtidig.

«Når han ikke jobber, elsker Ryan å utforske verden. Han er sammen med venner, leser, lærer seg andre språk (fransk, japansk, spansk, mandarin, koreansk, balinesisk), rugby, cricket, matlaging, kiting, snowboarding, gå på truger, fjellklatring, løping, svømming, boksing, og å slappe av i en varm kilder hvis han kommer over en».

Funnet i campingvogn

Forrige uke pågrep amerikansk politi en annen mann som var mistenkt for å ha fingert sin egen død, skriver CNN.

TATT: Igor Vorotinov på politiets arrestasjonsbilde etter at han ble pågrepet. Foto: Politiet
TATT: Igor Vorotinov på politiets arrestasjonsbilde etter at han ble pågrepet. Foto: Politiet

De pågrep Jacob Scott i en campingvogn i Oklahoma, etter at han tilsynelatende hadde forsvunnet i havet utenfor Alabama etter å ha etterlatt seg en pistol og et avskjedsbrev.

I februar i fjor trodde mange at skotske Kim Gordon druknet under en svømmetur i California, men i sommer fant politiet ham i Colorado Springs.

Både Scott og Gordon fingerte dødsfallene for å unngå rettssaker hvor de begge var anklaget for seksualforbrytelser.

Kona var medskyldig

I 2010 lot den russisk-amerikanske forretningsmannen Igor Vorotinov som om han døde under en reise i Moldova. Ekskona hans, Irina, dro fra Minnesota til Moldova og identifiserte liket.

Hun fortalte deres to barn at faren var død, og deretter kremerte hun det alle trodde var Igor, og tok med seg urnen med seg hjem til USA.

En anonym kilde tipset FBI om at Vorotinov ikke var død, og i 2015 innrømmet Vortinovs sønn overfor myndighetene at faren var i live.

FBI avhørte Irina og konfiskerte datamaskinen hennes. På datamaskinen var det bilder av eksmannen som var blitt tatt mellom april og mai 2013, altså lenge etter hans angivelige bortgang.

Det skulle vise seg at Vorotinov hadde bestukket en ansatt på et likhus i Moldova, slik at han fikk tak i et kraftig forslått lik. Han la passet sitt, samt en hotellnøkkel og et kontaktnummer, på liket slik at politiet ble lurt til å tro at det var ham.

Like før han døde hadde han tegnet en livsforsikring på to millioner dollar, og før han ble pågrepet var det disse pengene han, og medskyldige Irina, levde av.