ORDSPILL: Sean Espen Krana Nilsen fra Lillestrøm kjører rundt med bilskilt rettet mot elbil-eiere.
ORDSPILL: Sean Espen Krana Nilsen fra Lillestrøm kjører rundt med bilskilt rettet mot elbil-eiere. Foto: Sean Espen Krana Nilsen.

Her er Sean Espens (47) syrlige stikk til Tesla-eieren

– Det var noen som gjorde narr av vanlige biler, da måtte jeg ta igjen.

Etter å ha lest om en Tesla-eier som gjorde hån av de som kjører bil med fossilt brennstoff valgte kranfører og bilinterreserte Sean Espen Krana Nilsen å ta til motmæle.

– Det var en Tesla-eier som gjorde narr av fossile biler med sitt private skilt. Det var han som fikk meg til å ville bytte skilt for å sende en hilsen tilbake, sier Nilsen til TV 2.

Etter å ha fundert på hvordan han kunne sende et stikk tilbake til elbil-eieren kom han frem til det geniale ordspillet.

Det var Romerikes Blad som først omtalte saken.

«ELHVETE»

De som kjører elbil er godt kjent med at elbiler har skilt med bokstavene EL foran. Bytter man om litt på bokstavene ser man fort hvilket kjent norsk banneord det blir.

– Motsvaret ble ELHVETE. De som kjører elbil skjønner nok kjennemerket bedre enn de som kjører fossil bil. Skiltet jeg kjører med kunne like så godt sittet på en elbil. Jeg er hverken for eller i mot elbiler, forklarer Nilsen.

Reaksjonene har vært mange, men kun positive.

– Det er veldig mange i trafikken som nikker, smiler, tar bilder og gir en liten hilsen. Jeg har så langt ikke fått noen negative tilbakemeldinger, sier Nilsen.

Eide elbil i fire dager

I påsken 2019 kjøpte Nilsen sin første elbil. Den eide han i fire dager før han solgte den igjen.

– Jeg kjøpte en elbil i påsken 2019. Bilen fikk jeg på onsdag før skjærtorsdag også solgte jeg den fire dager senere med profitt. Folk er helt gale etter elbiler nå om dagen, forteller Nilsen.

Nilsen sier at han er interessert i bil på hobbybasis. Nå venter han på å få to nye elbiler. En Skoda Vision og Ford Mustang Mach-E har han reservert.

Verdt pengene

For å bytte skilt må man betale 9.000 kroner. Han angrer ikke på å ha brukt flere tusenlapper for humorskiltet sitt.

– Jeg synes det er absolutt verdt pengene. Når man koker det til månedsavgift er det veldig lite for å ha skiltet i 10 år. Det er flere avgifter som er mye verre, også går jo pengene til en god sak, sier Nilsen.

Overskuddet er øremerket trafikksikkerhetstiltak. Sommeren 2019 hadde det blitt solgt 7.300 personlige bilskilt.