FULL FYR: Det er full fyr i en plasthall Andebu i Sandefjord.
FULL FYR: Det er full fyr i en plasthall Andebu i Sandefjord. Foto: Peder Gjersøe

Etterslokking etter brann i plasthall i Sandefjord

Ti ansatte ble evakuert da en plasthall i Andebu i Sandefjord brant ned.

Brannvesenet i Vestfold drev tirsdag morgen fortsatt med etterslokking etter brannen i en plasthall i Andebu i Sandefjord kommune dagen før.

Samtidig jobbet politiet med å sikre området rundt den nedbrente plasthallen. Det var et bygg tilhørende Vestfold Plastindustri AS som tok fyr mandag kveld.

Giftig røyk

Ti ansatte ble evakuert fra området, og det ble opprettet en sikkerhetsavstand på 300 meter da brannen brøt ut.

– Det er full fyr i en produksjonshall og innsatsen går på å skjerme en nærliggende hall, skrev brannmester Sven Erik Anderssen på Twitter.

Flere nabohus ble evakuert, og politiet oppfordret folk om å holde dører og vinduer lukket på grunn av svært giftig røyk.

Det er ikke meldt om personskader.

Eksplosjonsfare

I bygget, hvor det ble laget plastplater og glassfiber, var det lagret farlige stoffer, og beboere i området ble bedt om å lukke dører og vinduer for å unngå eksponering for den tykke røyken som utviklet seg.

Brannen oppsto ved 20-tiden, og etter vel to timer hadde brannvesenet kontroll på stedet. Slokkearbeidet fortsatte imidlertid gjennom hele natten.

GIFTIG RØYK: Politiet ber beboere i nærheten om å lukke dører og vinduer. Foto: Peder Gjersøe
GIFTIG RØYK: Politiet ber beboere i nærheten om å lukke dører og vinduer. Foto: Peder Gjersøe

– Brannvesenet er nå helt i sluttfasen, og politiet er på stedet for å trekke sperringer rundt åstedet. Nå må åstedet kjøles ned før forhåpentligvis krimtekniske eksperter kan gå inn og lete etter brannårsaken, sier operasjonsleder Jan Tore Gregersen i Sørøst politidistrikt til NTB tirsdag morgen.

Han opplyser at politiet har en formening om mulig brannårsak, men at de ikke vil kommentere dette før etterforskningen er gjennomført.

Brannvesenet fikk melding om brannen rundt klokka 20 mandag kveld.

Plasthallen tilhører Kingspan Vestfold Plastindustri.

Håskenveien Fylkesvei 3172 var stengt forbi brannstedet.