Her må flyet avbryte landingen på Heathrow

Uværet Ciara og sterk vind førte til at British Airways-flyet måtte opp i luften igjen.

Et passasjerfly fra British Airways måtte søndag avbryte landingen på Heathrow på grunn av uværet Ciara som herjer.

I en video fra Big Jet TV ser man hvordan flyet var nede på rullebanen i noen få sekunder før pilotene tok det opp i luften igjen.

Se videoen øverst!

Hundrevis av flyginger og togavganger er kansellert på grunn av uværet nordvest i Europa mandag.

Uværet, som er døpt Ciara, førte til strømbrudd hos titusenvis av hjem i Storbritannia og Irland. Det var De britiske øyene som fikk det meste av stormen søndag med flom i nord og varsel om mer sterk vind, regn og snø.

– Selv om stormen Ciara er på vei bort, betyr ikke det at vi får en roligere periode. Det kommer til å være veldig ustabilt, sier meteorolog Alex Burkill.

Kraftig vind og mye regn

Både fly-, tog- og båttrafikken i hele Storbritannia ble rammet i uværet. Den høyeste vindhastigheten ble målt til 150 kilometer i timen i Wales.

I Englands nasjonalpark Lake District ble det målt mer enn 150 millimeter regn på 24 timer. Det er fremdeles fare for flom 170 steder mandag, de fleste av dem ligger nord i England eller på sørkysten.

Ferja mellom Dover og Calais på fransk side ble stoppet søndag inntil videre. I Nord-Frankrike ble folk bedt om å unngå kysten på grunn av stormflo.

I Irland ble det sendt ut oransje farevarsel i kystområdene, og 10.000 hjem og selskaper mistet strømmen.

Vindpark stengt

Det samme farenivået gjelder i Belgia. Om lag 60 avganger fra til og fra Brussel er kansellert. Trær og stillas ble blåst over ende i den belgiske hovedstaden.

Hele vindkraftparken utenfor kysten av Belgia ble stengt fordi sterke vindkast gjorde at turbinene automatisk stoppet på grunn av sikkerheten.

I Tyskland er det mange innstillinger i togtrafikken og flere av flyplassene i landet måtte kansellere avganger. Uværet rammet spesielt Frankfurt, Berlin, München, Köln og Hanover.

I Amsterdam ble rundt 240 avganger til og fra Schiphol, en av de travleste flyplassene i Europe, kansellert. Det var primært selskapene KLM, British Airways, EasyJet og Lufthansa som ble rammet.

(NTB/TV 2)