En mann blir undersøkt for det nye coronaviruset i Wuhan i Kina. Foto: AP / NTB scanpix
En mann blir undersøkt for det nye coronaviruset i Wuhan i Kina. Foto: AP / NTB scanpix

492 har dødd av koronaviruset

Antall personer som har dødd av det nye coronaviruset i Kina, har steget til 490, opplyser myndighetene i landet. I tillegg er to døde utenfor Kinas fastland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det siste døgnet har blitt rapportert inn 65 nye dødsfall i Hubei-provinsen, opplyser myndighetene i provinsen. Inkludert dødsfallene i Hongkong og Filippinene, har 492 mennesker dødd av Wuhan-viruset.

Hubei-provinsen er den provinsen som har blitt hardest rammet av viruset, og det var også der, i millionbyen Wuhan, viruset først ble oppdaget.

I provinsen meldes det også om 3.156 nye smittede. I tillegg er det meldt om nye smittede i andre provinser i landet. Det totale antallet smittede i Kina er nå 24.324, opplyser kinesiske myndigheter.

Ti personer smittet på cruiseskip i Japan

Ti passasjerer som var om bord på et cruiseskip som ble satt i karantene i Japan mandag, er bekreftet smittet av det nye koronaviruset.

Passasjerene har blitt fraktet til et sykehus, opplyser japanske helsemyndigheter.

Skipet ble satt i karantene etter at en tidligere passasjer ble diagnostisert med det nye coronaviruset i Hongkong.

Skipet Diamond Princess ankom Yokohama-bukta mandag. Over 3.700 personer er om bord på skipet.

En 80 år gammel mann som gikk fra av skipet i Hongkong 25. januar, har testet positivt for coronaviruset, som så langt har ført til 490 dødsfall i Kina. Mannens tilstand er stabil.

(©NTB)