Raste mot Sophie Elise i vinnertale

– At ni av ti jenter i 16-årsalderen har lyst til å operere kroppene sine, er faen ikke greit. Derfor står jeg her i dag og vinner denne prisen, sier bloggeren Kristin Gjelsvik.

Fredag kveld gikk Vixen Awards av stabelen i Gamle Logen i Oslo sentrum, der Norges største internettkjendiser er samlet for å kåre de aller beste i bransjen.

Her ble toppbloggeren Kristin Gjelsvik kåret til vinneren av «Årets sterke mening».
I sin takketale raste Gjelsvik mot den tidligere bloggeren Sophie Elise Isachsen.

– Jeg er lei av deg, Sophie Elise

– Det er viktig å skrike høyt når man ser noe man er uenigi , og som kan skade mange unge der ute, sier den ferske prisvinneren.

Hun fortsetter deretter:

– Det er et paradoks at den samme bloggeren, og det foretaket som jeg valgte å ta tak i – som er grunnen til at jeg står her i dag – vant prisen for «Årets business» og har muligheten til å vinne «Årets blogger», sier Gjelsvik.

I en YouTube-video 14. mars i fjor gikk Gjelsvik hardt ut mot Sophie Elise Isachsen.

– Jeg er lei av deg, Sophie Elise. Du har fått lov til å fable rundt om dine komplekser og være åpen om dine inngrep uten at dette har blitt slått hardere ned på, sa Gjelsvik i den videoen.

Et av våre største samfunnsproblem

I talen under Vixen Awards sier Gjelsvik at videoen hennes var en absolutt nødvendighet.

– For dette er så veldig mye større enn en bloggkrangel, som mange i media forsøkte å få det til å virke som. Det er snakk om å bagatellisere noe som er jævlig viktig. Det handler om et kynisk apparat som tjener store penger på unges usikkerhet, sier bloggeren og fortsetter.

– Det handler hvordan vi som påvirkere påvirker unge og at kroppspress er blant våre største samfunnsproblem, sier Gjelsvik fra scenen.

– At ni av ti jenter i 16 årsalderen har lyst til å operere kroppene sine er faen ikke greit. Derfor står jeg her i dag og vinner denne prisen.

Vanvittig kroppspress

Videre i talen sier Gjelsvik at hun ikke mener noe har endret seg etter videoen hennes i mars i fjor.

– Det eneste som har endret seg er puppestørrelser, neser og hoftebredde, raser Gjelsvik.

Gjelsvik applauderer Susanne Kaluzas initiativ om sunn fornuft-plakaten, fordi vi nå har vi fått et fagutvalg for influenser-markedsføring som prøver å redusere det vanvittige kroppspresset blant unge.

– Jeg er så dritlei. Vi må få forståelse for hva vi kommuniserer. Og vi er nødt til å ta det enorme ansvaret, som hviler på våre skuldre, på alvor for nå er det faen meg nok, sier Gjelsvik før hun går av scenen.

TV 2s reporter på stedet melder om noen jubelrop, men ellers en stille mottagelse av Gjelsviks tordentale.

La ned bloggen

Det er få uker siden Sophie Elise Isachsen annonserte at hun legger ned bloggen sin.

– Jeg vil fokusere på alt annet jeg driver med, og fortsette å ha det bra med meg selv. Jeg tror det blir veldig bra, selv om det er trist å avslutte et kapittel, sa Sophie Elise Isachsen da til TV 2.

Hun delte først nyheten i det hun omtalte som sitt aller siste blogginnlegg.

– Tidligere i år kjente jeg på en følelse jeg ikke har hatt tidligere. At jeg rett og slett ikke klarer mer. Å blogge koster mer enn det gir, og i seks måneder har jeg vært lei meg nesten hver gang jeg logger inn her og nesten holdt meg for øynene hver gang jeg leser kommentarer, skrev hun i innlegget.

– Norges farligste forbilde

Da Kristin Gjelsvik i mars i fjor gikk kraftig ut mot Sophie Elise, sa hun blant annet at Isachsen er Norges dårligste og farligste forbilde. På Debatten i NRK gjentok hun kritikken mot bloggeren.

– Jeg legger meg helt flat for det. Jeg synes det er fælt å tenke på, og etter åtte år i bransjen tar jeg selvkritikk på dette. Det er helt grusomt for meg å høre at folk har blitt oppmerksom på slike komplekser etter innleggene mine, sa Isachsen på Debatten.

Gjelsvik svarte Isachsen da med samme poeng som hun hadde sagt tidligere.

– Problemet ligger hos influensere og den enorme påvirkningen vi har. Vi har alle våre komplekser, men når man når ut til mange tusen kvinner og forteller om hvordan man kan fikse opp i det, så er det jo der problemet ligger, uttalte Gjelsvik.

Hyller Gjelsvik
Adam Schølberg, kjent opprinnelig fra serien «Sofa» på NRK ble kåret til årets forbilde under prisutdelingen. Han var imponert over Gjelsviks tordentale.

– Vet du hva, jeg elsket talen til Kristin, jeg, sier Scholberg til TV 2 etter kåringen.

– Det er rom for det og, og det skal være rom for det. Det er viktig. All hyllest til henne for at hun tør og våger, sier Scholberg.