STRAFFESAK: Den tiltalte mannen i slutten av 30-årene må møte her i Alta tingrett i juni, anklaget for to grove voldtekter.
STRAFFESAK: Den tiltalte mannen i slutten av 30-årene må møte her i Alta tingrett i juni, anklaget for to grove voldtekter. Foto: Aron Bæstrup Løsnes/Altaposten.

Tiltale: Kvinne ble festet til veggen med kjetting og voldtatt

Med en metallkjetting surret rundt halsen skal kvinnen ha blitt voldtatt i åtte timer mens hun var naglet fast til en vegg.

Denne svært grove voldtekten skal ha skjedd i Alta i mai i fjor. Statsadvokaten i Troms og Finnmark har tatt ut tiltale mot en mann som nå er anklaget for to oppsiktsvekkende voldtekter med 13 års mellomrom.

Langvarig

Ifølge tiltalen skal mannen i mai i fjor ha voldtatt en kvinne over en periode på åtte timer. Da skal kvinnen ha vært festet til veggen med en kjetting som var surret rundt halsen hennes.

Deretter skal tiltalte ha klippet av klærne på offeret, puttet en sokk i munnen hennes og surret hode og munn med tape. Tiltalen beskriver også at mannen i løpet av voldtekten skal ha brent offeret med sigarett flere steder på kroppen.

Mannen er her tiltalt for brudd på straffelovens § 293 som omhandler voldtekt begått på en særlig smertefull eller særlig krenkende måte. Denne posten i tiltalen er tatt ut etter ordre fra Riksadvokaten.

– Jeg ønsker ikke gi noen kommentarer til saken, sier kvinnens bistandsadvokat Benny Solheim til TV 2.

Heller ikke mannens forsvarer ønsker å gi utfyllende kommentarer.

– Vi har ingen kommentarer til tiltalebeslutningen nå. Tiltalte vil avgi sin forklaring til tingretten når saken kommer opp der, sier advokat Per Zimmer til TV 2.

Forvaring

Ifølge tiltalen skal mannen også ha voldtatt en annen kvinne i Søndre Land høsten 2006. Her skal også voldtekten ha skjedd over en periode på sju timer der offeret også skal ha blitt dynket i sprit og forsøkt tent på. I dette tilfellet er mannen tiltalt etter straffelovens § 192 i den gamle straffeloven.

Tiltalebeslutningen omfatter også en lang rekke poster knyttet til ødeleggelser mannen har utført i Vadsø fengsel, samt ulovlig kjøring med snøscooter.

Mannen i slutten av 30-årene sitter for tiden varetektsfengslet. Straffesaken kommer opp i Alta tingrett i juni. Her vil det bli lagt ned påstand om forvaring i inntil ti år.

Statsadvokat Kirsti Jullum Jensen har ikke vært tilgjengelig for kommentar.