132 er døde av Wuhan-viruset

Tallet på personer som er døde etter smitte av coronaviruset i Wuhan i Kina har steget til 132 etter at myndighetene ga ut nye tall onsdag.

I alt 26 flere har mistet livet som følge av smitten, opplyser kinesiske helsemyndigheter onsdag. Samtidig meldte de om 840 nye smittetilfeller i den kinesiske Hubei-provinsen, hvor utbruddet startet og hvor flest personer er rapportert smittet.

Med de siste tallene er 5.974 personer smittet av viruset i hele Kina. I tillegg mistenker myndighetene at flere enn 9.000 personer kan være smittet.

Utenfor Kina er det til nå rapportert om flere tilfeller i landene rundt, men også i USA, Canada, Frankrike og Australia er det rapportert om smittede. I Tyskland ble viruset tirsdag påvist hos fire personer, alle ansatte i et firma i Bayern som nylig hadde besøk av en kinesisk kollega.

Over 50 millioner mennesker er holdt under isolasjon i og rundt byen Wuhan, hvor utbruddet først ble registrert.

Samtidig med å kartlegge spredningen, har flere land startet evakuering av sine borgere ut av Kina. Japan hentet 206 statsborgere ut med fly onsdag og USA har evakuert om lag 240 personer. Også Frankrike har sagt at landet vil evakuere sine landsmenn i Wuhan i løpet av de kommende dagene.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2