SALG: Abid Raja (V) var ute på statsrådshopping mandag kveld. Han håper han skal få lov til å bruke den nyinnkjøpte dressjakka på Slottet.
SALG: Abid Raja (V) var ute på statsrådshopping mandag kveld. Han håper han skal få lov til å bruke den nyinnkjøpte dressjakka på Slottet. Foto: Yvonne Fondenes / TV 2

Her handler Raja statsrådsdressen på salg: – Jeg kommer til å få høre det av Erna

Abid Raja trosser statsministerens strenge beskjed om klesstill og kjøpte oransje statsrådsdress på salg. – Håper Erna kan gjøre et unntak med meg, sier Raja.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hver fredag samles regjeringen på Slottet for å delta i statsråd for Kongen. For første gang skal Abid Raja (V) få delta etter at han ble ny kultur- og likestillingsminister.

Han har fått streng beskjed av statsminister Erna Solberg om hvordan han skal kle seg når han måte møte på slottet.

– Erna sa til meg at det er kun svart dress som er lov. Jeg spurte om det var greit jeg kom med oransje jakke, det var tydeligvis ikke greit. Jeg fikk da en streng beskjed fra Erna om at jeg ikke kommer inn om jeg går i noe annet enn svart dress, forteller den ferske kultur- og likestillingsministeren til TV 2.

Noe svart dress ble det ikke.

– Jeg gikk inn for å kjøpe en svart dress som jeg trenger, men endte opp med det jeg liker, som jeg ikke trenger, innrømmer Raja til TV 2.

Kjøper alltid på salg

Til tross for mangelen på svart dress, er Raja fornøyd med kjøpet. Dressjakka var på salg, og har skandinavisk design.

– Jeg er opptatt av å være økonomisk, så jeg kjøper dressene mine alltid på salg.

– Mener du det er økonomisk å kjøpe designerdresser?

– Jeg kommer fra en fattig familie, og alltid arvet klærne mine fra broren min. Etter at jeg ble advokat, har jeg hatt råd til å kjøpe mine egne klær. Jeg har ikke noe problem med å innrømme at jeg kjøper designklær, si det det er jålete men jeg kjøper alltid på salg. Uansett, svarer den ferske statsråden til TV 2.

Politikere går i grått og flott

At det er kleskode på slottet har Raja forståelse for, men han skulle ønske politikere gikk mer i farger. Selv håper han Erna gjør et unntak på fredag.

– Jeg vil høre om det ikke kan bli gjort et unntak med meg på slottet. Den som venter i spenning får se. Politikere er jo kjent for grått, flott og sort. Det er ikke ofte man ser noe annet. Jeg er usynlig ellers, så jeg får ta igjen litt på klærne, sier Raja.

Til tross for at han kanskje må bite i det sure eplet og bruke svart dress. Vil det bli en følsom Raja på fredag når han møter i statsråd for første gang.

– Det blir mitt første statsråd. Jeg er veldig spent, og kan ikke love at jeg klarer å holde tilbake tårene. Dette gleder jeg meg til, sier Raja.