SPRER SEG: Coronaviruset har spredd seg til flere land etter at det først ble oppdaget på et marked i den kinesiske byen Wuhan. Nå får en mann klekkelig bot etter at han reiste til Taiwan, vel vitende om symptomene han hadde.
SPRER SEG: Coronaviruset har spredd seg til flere land etter at det først ble oppdaget på et marked i den kinesiske byen Wuhan. Nå får en mann klekkelig bot etter at han reiste til Taiwan, vel vitende om symptomene han hadde. Foto: Hector Retamal

Stakk på nattklubb etter at han merket virussymptomene – nå får han en klekkelig bot

På nattklubben kom mannen i kontakt med over 80 mennesker. En av de ansatte har allerede meldt om symptomer på det dødelige viruset.

Antallet døde og smittede som følge av det dødelige coronaviruset, som har sitt opphav i den kinesiske byen Wuhan, stiger fortsatt.

Nå får en mann som besøkte byen en klekkelig bot, skriver den japanske dagsavisen Nikkei Asia Review.

Ifølge helsemyndighetene i Taiwan forsøkte mannen å skjule at han hadde den potensielt dødelige sykdommen, og begikk derfor et lovbrudd da han ikke fortalte om symptomene på vei inn i landet.

Myndighetene er heller ikke særlig begeistret over at mannen videre stakk på nattklubb, og da uten pustemaske. Ifølge Nikkei Asia Review har over 80 personer vært i kontakt med mannen, og en av de ansatte ved nattklubben har meldt om symptomer i etterkant.

Nå må han ut med over 90.000 kroner som straff for handlingene sine.

Sykdommen har så langt krevd 56 liv og smittet over 2000 mennesker. Myndighetene i Taiwan frykter en lignende situasjon som da SARS-viruset herjet på starten av 2000-tallet, da 70 liv gikk tapt i landet.