Sylvi Listhaug: – Føles som vi har sluppet ut av fengsel

Frp-nestleder Sylvi Listhaug sier hun gleder seg til fremme Frps egentlige politikk etter å ha «snekret masse grå kompromisser» i Solberg-regjeringen.

Fredag ble den nye regjeringskabalen offentliggjort, i etterkant av at Frp bestemte seg for å forlate regjeringen.

Frp-nestleder Sylvi Listhaug, som på grunn av dette måtte gå av som olje- og energiminister etter kun en liten måned, gleder seg nå til å gå inn i den nye rollen som opposisjonspolitiker.

– Vi kommer til å kjøre Frp-politikk fremover, og det tror jeg alle gleder seg til nå. Vi føler at vi har slupper ut av fengsel etter å ha snekret masse grå kompromisser, som har skapt større og større frustrasjon i partiet, uttalte Listhaug under avisrunden på TV 2 Nyhetskanalen søndag.

Hun sier det er forståelig at Frp trakk seg ut av regjeringen etter at det ble besluttet å hente hjem den mye omtalte IS-kvinnen og hennes barn.

– Da var begeret fullt. Og det rant over, sier Listhaug til TV 2.

– Ble du personlig skuffet over Erna Solberg i denne saken?

– Ja, det tror jeg alle ble. Høyre hadde stått ganske hardt på at man ikke skulle hente dem hjem, og så snudde de helt i saken, og det var leit, sier hun.

– Men nå skal vi kjøre opposisjonspolitikk, som er noe Frp kan gjennom 40 år, og jeg gleder meg til å markere det som virkelig er Frps politikk. Det blir også en ny rolle for meg, sier den tidligere statsråden, som stort sett har vært i posisjon.

Under avisrunden møtte hun blant annet landets ferske samferdselsminister, Knut Arild Hareide. Hun har tidligere uttalt til TV 2 at valget av både Krfs Hareide og Venstres Abid Raja som nye statsråder har blitt oppfattet som en provokasjon innad i partiet.

– Jeg tror nok at mange i Fremskrittspartiet så på det som en provokasjon, men vårt utgangspunkt er å gi alle en sjanse.