En av prosjektene USAs president Donald Trump har vist stor entusiasme for gjennom sitt presidentskap har vært innføringen av en splitter ny forsvarsgren: romstyrken.

– Etter å ha konsultert meg med våre store militærledere, designere og andre, er jeg stolt av å presentere den nye logoen til USAs romstyrke, vår sjette forsvarsgren, skriver Trump på Twitter fredag.

De allerede eksisterende forsvarsgrenene i USA er hæren, sjøforsvaret, luftforsvaret, kystvakten og marineavdelingen U.S Marine Corps. Romstyrken blir den første nye forsvarsgrenen på over 70 år.

Satellittforsvar

Og selv om Washington Post tidligere har rapportert at hovedoppgaven til styrken vil dreie seg om å beskytte egne satellitter og ødelegge andre lands satellitter, kan det virke som at forsvarsgrenens nye logo hinter om litt større ambisjoner.

Logoen, som har en pil i forgrunnen, med en planet i bakgrunnen og et stjerneskudd som omkranser de begge, deles med en av de mer kjente science fiction-seriene som er laget, skriver NBC News.

– Håper vi får betalt

– Øhm. Vi håper vi får betalt royalties for dette, skriver skuespiller George Takei.

Han spilte rollen som løytnant Hikaru Sulu i den originale Star Trek-serien, og er blant dem som mener at USAs romstyrkes logo er mistenkelig lik den fiktive «Starfleet Command» sin logo fra serien.

Som følge av nyheten har en rekke mennesker, deriblant CNN-journalist Jake Tapper, reagert på nyheten med forskjellige memes og animasjoner fra TV-serien, som først ble sendt i 1966. Gjengangere er oppgitte bilder av Leonard Nimoy i rollen som Spock og Patrick Stewart som kaptein Jean-Luc Picard.

Ideen om en romstyrke har vært luftet siden 1982, men Trump er den første presidenten som har ønsket dette som en separat forsvarsgren. Ifølge NBC News kommer romstyrken til å fungere som en del av luftforsvaret.

Forøvrig er logoen også ganske lik logoen til den tidligere sentralkommandoen hos luftforsvaret, som først ble etablert i 1982.