DAVÆRENDE OG NÅVÆRENDE: Partileder Siv Jensen bør fortsette, mener Frp-toppene TV 2 har snakket med.
DAVÆRENDE OG NÅVÆRENDE: Partileder Siv Jensen bør fortsette, mener Frp-toppene TV 2 har snakket med. Foto: Terje Pedersen

Slår ring om Siv Jensen: – Utidig av Carl I. Hagen

Frp-leder Siv Jensen får massiv støtte i partiet og hylles av sine egne etter at hun tok Frp ut av regjering. Frp-toppene TV 2 har snakket med har lite til overs for Carl I. Hagen sitt bidrag til en lederstrid.

Da Siv Jensen mandag varslet at hun tar Fremskrittspartiet ut av regjering, var hun også krystallklar om sin egen fremtid:

– Jeg er motivert, sa Jensen.

Men tidligere Frp-formann Carl I. Hagen åpnet likevel diskusjon om Siv Jensen burde fortsette.

– For å si det litt fleipete, da jeg gikk av hadde vi tretti prosent. Nå har vi cirka ti prosent, sa Hagen til TV 2.

Nå slår fremtredende Frp-politikere ring om Siv Jensen, som har vært leder siden 2006.

– Jeg ser ingen grunn til å vurdere hennes rolle. Hun fremstår som en tydelig og god lederskikkelse og går nå ut av regjeringen med verdighet, sier Knut Erik Engh, som er ordfører i Ulstein kommune.

«Frp-Siv»

Fylkeslederen i Innlandet, Johan Aas, mener utspillet fra Hagen er utidig.

STØTTER JENSEN: Fylkeslederen i Oppland, Johan Aas.
STØTTER JENSEN: Fylkeslederen i Oppland, Johan Aas. Foto: Heiko Junge

– De siste dagene har Siv Jensen igjen vist hvor dyktig leder hun er. Utidig av Hagen å nøre oppunder interne saker. Nå er tiden for å jobbe for vår politikk og ikke lederspørsmål. Valgkomiteen tar seg av den saken, så bestemmer landsmøtet tidlig i mai, sier Aas til TV 2.

–Det er ingen lederdebatt i Frp nå. Jeg er glad for at vår partileder har vært tydelig i ukens sak, sier Liv Gustavsen, fylkesleder i Viken.

Fylkeslederen i Agder, Christian Eikeland, sier han gleder seg til å «få tilbake Frp-Siv».

– Det er ikke aktuelt for meg i det hele tatt å diskutere ny leder før Siv selv velger å gå av. Det vi må huske på, er at før og i starten av regjeringstiden, var hun på mange mediamålinger en meget populær politiker. Etter seks år som regjeringens nestkommanderenede og finansminister, er det helt naturlig at hun opptrer i rollen. Hun skal tross alt representere alt fra Abid Raja til Høyre-politikere helt til høyre i partiet. Hun har klart oppgaven godt i kombinasjon som partiets leder. Nå gleder jeg meg til å få tilbake Frp-Siv, sier han.

Stortingspolitikerne støtter Jensen

Frps finanspolitisk talsperson, Sivert Bjørnstad, sier til TV 2 at Siv Jensen er den beste lederen Frp kan ha.

JA TIL SIV: Stortingspolitiker Sivert Bjørnstad
JA TIL SIV: Stortingspolitiker Sivert Bjørnstad Foto: Terje Bendiksby

– Jeg oppfatter at hun har full støtte i alle ledd av partiet. Vi har ikke noe behov for noen lederdebatt i Frp nå. Jeg håper Siv blir sittende som leder lenge ennå, sier Bjørnstad.

Også Erlend Wiborg i Stortingets Arbeids- og sosialkomité støtter partilederen.

– Siv har bevist at hun er en meget dyktig partileder. De beste valgresultatene i Frps historie har vært med Siv som leder. Hun har også vist at politikken er det viktigste for partiet. Derfor tok hun oss inn i regjering, men også nå når hun satt ned foten og tok oss ut av regjering.

Wiborg sier til TV 2 at han håper Jensen fortsetter i mange år.

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra grasrota i dag om hvor stolte de er av Siv i dag, og virkelig så partilederen gløde, forteller han

Også flere andre stortingsrepresentanter avviser Hagens ønske om lederdebatt.

– Jeg ser ikke behov for en lederdebatt. Jeg har jobbet tett med Carl i snart ett år. og er svært glad i ham, men Siv har klart det Carl aldri klarte, nemlig å ta partiet inn i regjering og gjennomføre god Frp-politikk, sier Roy Steffensen.

Kari Kjønaas Kjos som var tydelig tidlig på at Frp bør ut av regjering, gir sin fulle støtte til Siv Jensen.

– Hun har ledet partiet støtt gjennom mange stormer og når partiet nå ønsket seg ut, lyttet hun til det. Vil Siv fortsette, har hun min støtte, sier Kari Kjønaas Kjos.

– Jeg ser ingen grunn til at dette skal utløse lederdiskusjon i Frp. Siv Jensen er den råeste politikeren som finnes og vi gleder oss masse til å få Frp-politikeren Siv Jensen tilbake, sier Åshild Bruun Gundersen.