VIL STRAFFE: Christian Tybring-Gjedde og Carl I. Hagen i FrP vil ha portforbud og bøtelegging av foreldrene for å hindre knivstikking.
UT: Siv Jensen skal ut av regjering, men vil fortsette som partileder.

Hagen åpner for at Jensen bør gå av

– Da jeg gikk av hadde vi tretti prosent. Nå har vi cirka ti prosent, sier Carl I. Hagen til TV 2.

Den tidligere Frp-formannen møter i dag fast som vara på Stortinget i fraværet til Mazyar Keshvari. Når Siv Jensen returnerer til Stortinget som Oslo-representant, er Hagen ute.

Han omtaler Frp-exiten som «en mulighet».

– Det blir en nye mulighet for å bygge opp igjen Frp. Det er trist at Erna snudde ryggen til Frp for å tekke KrF og Venstre.

Hagen mener det er naturlig at det nå blir en diskusjon om Siv Jensen fremtiden.

Klart råd

– Jeg nøyer meg med følgende setning: Det ville ikke vært unaturlig om man drøfter sammensetningen av ledelsen. Siv har gjort en kjempeinnsats. Hun fikk partiet inn i regjering, men nå er partiet ute av regjering. At det blir en diskusjon om nye koster for å skape begeistring, er naturlig.

– Hva tenker du personlig?

– Jeg vil ikke si noe mer personlig, men kursen som har vært ført for partiet har ikke vært den riktige. For å si det litt fleipete, da jeg gikk av hadde vi tretti prosent. Nå har vi cirka ti prosent.

Hans klareste råd til sitt kjære Frp er: Stortingsgruppen og resten av partiet må jobbe for Frps egne vurdering og partiprogram.

– Det vil åpne opp muligheter, sier Carl I. Hagen.

Ønsker at Jensen fortsetter

Frps finanspolitisk talsperson, Sivert Bjørnstad, sier til TV 2 at Siv Jensen er den beste lederen Frp kan ha.

FRP-NESTOR: Carl I. Hagen mener det er naturlig at Frp vurdere ledelsens fremtid.
FRP-NESTOR: Carl I. Hagen mener det er naturlig at Frp vurdere ledelsens fremtid. Foto: Åserud, Lise

– Jeg oppfatter at hun har full støtte i alle ledd av partiet. Vi har ikke noe behov for noen lederdebatt i Frp nå. Jeg håper Siv blir sittende som leder lenge ennå, sier Bjørnstad.

Også Erlend Wiborg i Stortingets Arbeids- og sosialkomité støtter partilederen.

– Siv har bevist at hun er en meget dyktig partileder. De beste valgresultatene i Frps historie har vært med Siv som leder. Hun har også vist at politikken er det viktigste for partiet. Derfor tok hun oss inn i regjering, men også nå når hun satt ned foten og tok oss ut av regjering.

Wiborg sier til TV 2 at han håper Jensen fortsetter i mange år.

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra grasrota i dag om hvor stolte de er av Siv i dag, og virkelig så partilederen gløde, forteller han

Også flere andre stortingsrepresentanter avviser Hagens ønske om lederdebatt.

– Jeg ser ikke behov for en lederdebatt. Jeg har jobbet tett med Carl i snart ett år. og er svært glad i ham, men Siv har klart det Carl aldri klarte, nemlig å ta partiet inn i regjering og gjennomføre god Frp-politikk, sier Roy Steffensen.

– Absolutt ikke. Hun har ledet partiet støtt gjennom mange stormer og når partiet nå ønsket seg ut, lyttet hun til det. Vil Siv fortsette, har hun min støtte, sier Kari Kjønaas Kjos.

– Jeg ser ingen grunn til at dette skal utløse lederdiskusjon i Frp. Siv Jensen er den råeste politikeren som finnes og vi gleder oss masse til å få Frp-politikeren Siv Jensen tilbake, sier Åshild Bruun Gundersen.

– Viktig arbeid foran oss

Siv Jensen sa på pressekonferansen at hun ser frem til å lede partiet fremover.

– Jeg ser frem til å lede partiet i det viktige arbeidet som ligger foran oss, både når det gjelder partiorganisasjonen og programarbeid, sa Frp-lederen.

Nestleder Terje Søviknes sa til TV 2 at Siv Jensen sin posisjon er solid i Frp.