Politiinspektør Grete Lien Metlid redegjør for siste utvikling etter Prinsdal-drapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Politiinspektør Grete Lien Metlid redegjør for siste utvikling etter Prinsdal-drapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ettersøkt mann pågrepet etter Prinsdal-drapet

POLITIHUSET I OSLO (TV 2): En etterlyst mann er pågrepet på grensen mellom Ungarn og Serbia etter at Halil Kara (21) ble skutt og drept på en parkeringsplass i Oslo i forrige uke.

Det opplyser politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse torsdag kveld.

– Mannen vi har etterlyst er pågrepet i Ungarn, på grensen mellom Ungarn og Serbia. Vi er allerede i gang med prosessen med å få ham hit, sier Metlid.

1. november i fjor ble det inngått en ny avtale om europeiske arrestordre mellom Norge og EU.

– Vi har også noe erfaring med det fra tidligere, og det gjør at prosessen går raskere og enklere. Vi har allerede sendt papirene til Ungarn, men det er for tidlig å si når han eventuelt kommer til Norge, sier Metlid.

Omfattende etterforskning

Drapet på Halil Kara fant sted like utenfor Prinsdal Grill på Søndre Nordstrand sent fredag kveld.

Den 21 år gamle mannen og tre kamerater hadde akkurat spist på gatekjøkkenet da de gikk over parkeringsplassen i retning bilen de hadde ankommet i.

I løpet av kort tid ble Halil Kara skutt og drept. Ifølge TV 2s opplysninger ble Kara skutt i hodet.

Senere oppstod en slåsskamp, der en av de andre mennene ble stukket med kniv. Gjerningsmannen, som skal ha dekket til ansiktet, løp fra stedet i retning Kolbotn.

Politiet har i snart seks døgn etterforsket saken med voldsomme ressurser. Allerede lørdag ble en 20 år gammel mann siktet og etterlyst både nasjonalt og internasjonalt.

– Det er fortsatt en omfattende etterforskning, med mange folk i arbeid. Vi planlegger for fullt med etterforskning gjennom helgen, sier Metlid.

Fortsetter avhør fredag

Onsdag ble en 18 år gammel mann pågrepet og siktet for medvirkning til drapet. Ifølge hans forsvarer John Christian Elden stiller mannen seg helt uforstående til siktelsen.

– Mannen som ble pågrepet onsdag har torsdag vært i avhør. Mannen blir begjært fengslet fredag, sier Metlid.

Politiet vil ikke gi ut detaljer om torsdagens avhør.

– Avhøret skal fortsette fredag. Vi utelukker ikke at flere blir siktet, sier Metlid.

Verken 20-åringen eller 18-åringen er tidligere straffedømt, etter det TV 2 forstår. Den 18 år gamle mannen har tidligere vært avhørt som vitne i saken. Tidligere denne uken, flere dager etter drapet, vitnet han i en annen straffesak i tingretten.

TV 2 er ikke kjent med at noen av de fornærmede i saken har koblinger til noe kriminelt miljø, men ifølge TV 2s opplysninger har drapet ført til stor uro i gjengmiljøet øst i Oslo.