KLAR TIL KAMP: David Ostrom har fått nok av ekskonas krav, og vil møte henne til sverdduell.
KLAR TIL KAMP: David Ostrom har fått nok av ekskonas krav, og vil møte henne til sverdduell. Foto: CBS

David (40) er drittlei ekskona – krever å avgjøre skilsmissen med samuraisverd

David Ostrom (40) har fått nok av ekskona Bridgette Ostroms (38) skilsmissekrav. Etter å ha sett «Game of Thrones», ønsker han nå å møte henne til sverdkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikanske David Ostrom (40) fra Paola i Kansas ønsker å møte ekskona Bridgette Ostrom (38) til sverdkamp.

Det skriver The Guardian.

I en forespørsel sendt til tingretten i Iowa, skriver 40-åringen at ekskona og advokaten hennes har «ødelagt meg juridisk» etter en langvarig krangel om barn og gjeld.

Han viser til at det ikke er forbudt å la partene i en rettstvist få møte hverandre til en såkalt «trial by combat», altså rettssak ved kamp.

Før 1600-tallet var det i både Europa og USA vanlig å avgjøre rettssaker ved kamp hvis det ikke fantes vitner, eller at ingen av partene hadde innrømmet skyld. Den som vant kampen, ble erklært uskyldig.

Business Insider skriver at en dommer i USA kan – i teorien – fortsatt tillate partene å avgjøre rettsaken på slagmarken.

«Dommeren har makt til å la partene løse sine disputter på slagmarken,» skriver Ostrom til retten ifølge AP, og ber om å få 12 uker på seg slik at han kan lære seg å kjempe som en ekte samurai.

SAMURAI: En mann utkledt som en samuraikriger under feiringen av Japans nye imperie Reiwa under Meiji Shrine i Tokyo i mai i fjor.
SAMURAI: En mann utkledt som en samuraikriger under feiringen av Japans nye imperie Reiwa under Meiji Shrine i Tokyo i mai i fjor. Foto: Charly Triballeau/AP

Inspirert av «Game of Thrones»

David Ostrom sier at han ble inspirert til å sende forespørselen etter å ha sett «Game of Thrones».

I hitserien blir «Tyrion Lannister» dømt til døden etter en «trial by combat».

Ostrom sier at han føler seg urettferdig behandlet av ekskona og advokaten hennes, Matthew Hudson, som blant krever at David måtte undergå psykiatrisk vurdering før det blir avgjort hvem som får beholde barna.

David medgir at han har søkt om å få gå til sverdkamp mot ekskona for å få oppmerksomhet.

– Jeg er ikke interessert i å fysisk skade noen. Ingen bryr seg om hva jeg mener er viktigst for meg og barna mine. De har forsøkt å ignorere meg, og vil ikke prate om delt omsorgsrett. Dette retter søkelyset mot dem, sier han til Des Moines Register.

Absurd møter absurd

David mener at advokat Hudson har oppført seg på en absurd måte.

– Jeg tror jeg har møtt herr Hudsons absurditeter med min egen absurditet, sier han, og legger til at ekskona kan få lov til å velge Hudson som sin kriger på slagmarken.

På spørsmål fra Des Moines Register om David faktisk kommer til å møte opp til en duell hvis Hudson sier ja, svarer han dette:

– Hvis herr Hudson er villig til å gjøre det, så møter jeg ham. Jeg tror ikke at han våger.

Dommer Craig Dreismeier skal ha svart at han ikke kommer til å ta en avgjørelse med det første, ettersom han mener at begge parter har uregelmessigheter i både sine rettsforslag og -svar.

– Frem til de korrekte saksbehandlingsskrittene for å sette i gang en rettssak blir tatt, vil denne domstolen ikke iverksette ytterligere tiltak, svarer dommeren.