SVÆRT SKUFFET: Kari Kjønaas Kjos ankommer Frps ekstraordinære landsstyremøte møte om bompenger i sommer.
SVÆRT SKUFFET: Kari Kjønaas Kjos ankommer Frps ekstraordinære landsstyremøte møte om bompenger i sommer. Foto: Heiko Junge

Jensens lojale støttespiller vil ut av regjering:

– Ingenting kan reparere dette

Flere av Siv Jensens lojale støttespillere på Stortinget er i ferd med å snu regjeringsprosjektet ryggen. Kari Kjønaas Kjos har hele veien forsvart prosjektet. Nå sier hun at ingenting kan reparere nederlaget, og at hun vil ut av regjering.

Det er regjeringens beslutning om å hente hjem en 29-år gammel norsk-pakistansk kvinne som har sluttet seg til IS og kvinnens to barn, som har fått begeret til å renne over for Frp-topper.

Frps stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos, som også sitter i det mektige landsstyret, sier hun er flau av å sitte i regjering.

– Jeg er sjokkert og jeg ble forbannet. Jeg synes Roy Steffensen sa det fint, da han sa at vi ikke forhandler med terrorister og vi lar dem i hvert fall ikke vinne. Vi har tilbudt oss å hjelpe barna, og hadde moren vært opptatt av barna, hadde de fått hjelp.

– At vi bruker masse ressurser på å ta en terrorist til Norge... Ja, det er flaut å være en del av en regjering som gjør det. Det hadde jeg aldri trodd vi skulle gjøre, og jeg er kjempeskuffet, sier Frp-toppen til TV 2.

Kjos har både eksternt og internt vært en varm forsvarer av regjeringssamarbeidet.

– For meg er det denne ene saken, og for første gang en sak som gjør at jeg ikke vil være en del av regjeringen.

– Du sier nå at dere bør ut?

– Ja, hvis vi skal votere, så stemmer jeg for å gå ut.

– Mange har snakket om nye seire?

– Det er ingenting som kan reparere dette. Det er ingen seier som vi kan få, som er mulig å få.

– Du mener landsstyret bør møtes raskt?

– Ja.

Fylkesledere raser

Frp-fylkesledere vil ut av regjering og krever ekstraordinært landsstyremøte.

– Nok en gang vender Frp velgerne ryggen. Kjenner ikke igjen partiet Frp, skriver fylkeslederen i Troms og Finnmark, Odd Eilert Persen, til TV 2.

– Frp må ut av regjering. Det vi holder på med er en katastrofe. Det er direkte flaut av partiet og ledelsen, skriver Persen i en tekstmelding.

Les hele saken: Mektige Frp-ere vil ut av regjering

Jensen orienterer

TV 2 har snakket med flere av Jensens støttespillere, som tidligere har forsvart regjeringsprosjektet når det har vært under angrep. Nå sier flere at de er åpne for å gå ut. De har aldri fått så sterke reaksjoner fra sine medlemmer i fylkene.

TV 2 vet at Siv Jensen skal orientere stortingsgruppen under et gruppemøte onsdag klokken 15.

I Fremskrittspartiet er det landsstyret som tar stilling til regjeringsspørsmålet. Der sitter fylkeslederne og sentralstyret i partiet.