15 ÅR: Kayla Kenney smiler bredt på bildet som ble tatt på 15-årsdagen hennes, som hun feiret iført regnbuegenser og med en regnbuekake.
15 ÅR: Kayla Kenney smiler bredt på bildet som ble tatt på 15-årsdagen hennes, som hun feiret iført regnbuegenser og med en regnbuekake. Foto: Kimberly Alford

Dette bildet fikk 15-åringen kastet ut fra skolen – ser du hvorfor?

Den stolte mammaen til amerikanske Kayla Keney (15) la ut et bilde av datteren på Facebook. Bare noen dager senere fikk hun en rasende e-post fra rektor, som kastet datteren ut fra den kristne privatskolen hun gikk på.

– Hun var glad, hun var vakker. Og du vet, siden jeg er en mamma, så tok jeg et bilde av henne da hun blåste ut lysene, og så la jeg det ut på Facebook, sier Kimberly Alford til lokalkanalen Wave.

Ifølge Alford fikk bildet datteren, Kayla Kenney, kastet ut fra en kristen privatskole hjemme i Louisville i den amerikanske delstaten Kentucky.

På bildet hadde Kenney på seg en hvit genser med regnbuefarger over brystet. Foran henne stod det en regnbuefarget kake.

Få dager etter at Kimberly Alford publiserte bildet, sendte rektor ved skolen Whitefield Academy, Bruce Jacobson, en e-post til henne.

Han hadde blitt tilsendt bildet, og var alt annet enn fornøyd. I e-posten ga han uttrykk for at regnbuefargene på bildet «vitner om en holdning til moral og kulturell aksept i strid med den troen som Whitefield Academy har».

Langer ut

– Det var en e-post som kastet Kayla ut fra Whitefield med umiddelbar virkning på grunn av et innlegg i sosiale medier, sier Alford til The Courier Journal.

BURSDAGSKAKE: Slik så kaken som Kayla Kenney fikk til bursdagen sin ut. Foto: Kimberly Alford
BURSDAGSKAKE: Slik så kaken som Kayla Kenney fikk til bursdagen sin ut. Foto: Kimberly Alford

Rektor Jacobson koblet, ifølge Alford, regnbuefargene til Gay Pride-bevegelsen.

Alford raser mot skolen, og sier at regnbuefargene på bildet ikke har noe med Gay Pride å gjøre.

– Jeg føler at det er en merkelapp de har satt på henne. Bare fordi jeg har på meg en regnbue, betyr ikke det at jeg er homofil, sier hun.

Ingen skjult agenda

Hun forteller at da hun bestilte kaken, ba hun bakeriet om å lage en kake med forskjellige farger.

– Kayla elsker å le og danse, og det er slik hun er. Selv da jeg dro tilbake og fikk kvitteringen fra bakeriet, sa det ingenting om presentasjonen. Det stod bare «forskjellige farger», sier hun.

Alford har klaget på skolens vedtak, men påstår at skolen nekter å møte henne ansikt til ansikt. Likevel skal de ha endret vedtaket slik at det nå står at Kayla selv valgte å si opp plassen sin på skolen.

SKAL IKKE TILBAKE: Kayla Kenney har begynt på offentlig skole etter bråket. Her er hun sammen med mamma, Kimberly Alford. Foto: Kimberly Alford
SKAL IKKE TILBAKE: Kayla Kenney har begynt på offentlig skole etter bråket. Her er hun sammen med mamma, Kimberly Alford. Foto: Kimberly Alford

Moren frykter at vedtaket uansett kan gjøre noe med datteren.

– Vi lærer barna våre om hva Jesus ville ha gjort. Hva ville han ha gjort her, spør hun.

Kayla Kenney har nå begynt på en offentlig skole.

Slår tilbake mot medieoppslag

Rektor Jacobson sier til The Courier Journal at 15-åringen ble kastet ut etter å ha brutt flere av reglene på skolen.

Han oppgir ikke hva Kayla Kenney tidligere har gjort galt.

– Feilaktige medieoppslag sirkulerer rundt og sier at den aktuelle eleven ble utvist fra skolen vår bare på grunn av ett innlegg i sosiale medier. Sannheten er at hun har brutt skolens regler flere ganger i løpet av de siste to årene, sier han.

Videre sier han at det er uheldig at Kayla Kenneys foresatte har gått ut med historien sin.

– Ordensreglene våre er i samsvar med andre private kristne skoler i vårt område. Det er uheldig at en av elevenes foreldre valgte å legge ut interne familiesaker i sosiale medier, og vi håper vår tidligere elev ikke blir påvirket negativt av det foreldrene hennes valgte å offentliggjøre om situasjonen hennes, sier han.