DELER UT: Sylvi Listhaug (Frp) har delt ut 69 nye oljelisenser. Foto: Berg-rusten, Ole
DELER UT: Sylvi Listhaug (Frp) har delt ut 69 nye oljelisenser. Foto: Berg-rusten, Ole

Listhaug deler ut 69 nye oljelisenser

Olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) hadde 69 duggferske letelisenser til olje- og gassnæringen da hun gjestet Sandefjord tirsdag.

Den nye olje- og energiministeren kunngjorde de såkalte TFO-tildelingene på Oljeindustripolitisk seminar i Sandefjord, slik også hennes forgjengere har hatt tradisjon for å gjøre.

Alt i alt får 28 selskaper tilbud om eierandeler i 69 lisenser. Av disse ligger 13 lisenser i Barentshavet.

Fra bransjens side ble det meldt om store forventninger i forkant av konferansen.

Nytt areal

– TFO er usedvanlig viktig fordi det er på den måten man får tilgang til nytt areal for sitt selskap, sa næringspolitisk direktør Tommy Hansen i Norsk olje og gass til NTB.

TFO står for tildeling i forhåndsdefinerte områder. Hansen beskriver det som en «resirkulering» av områder som allerede er åpnet for olje- og gassvirksomhet. De utlyste blokkene ligger i områder nær planlagt og eksisterende infrastruktur, og som er velkjente etter flere år med letevirksomhet.

– Overkjører råd

Miljøbevegelsen er derimot ikke fornøyd.

– Amazonas brenner, Australia brenner, Jølster raser, stormene herjer, vi er langt inne i klimakrisen, men gang på gang overkjører regjeringen miljøfaglige råd og deler ut nye oljelisenser, sier Therese Hugstmyr Woie, nyvalgt leder i Natur og Ungdom, i en pressemelding.

(©NTB)