DRAMATISK: Natt til lørdag brøt det ut brann i en tomannsbolig. En jente på ni år er bekreftet omkommet.
DRAMATISK: Natt til lørdag brøt det ut brann i en tomannsbolig. En jente på ni år er bekreftet omkommet. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Jente (9) bekreftet død i brannen i Bergen

Ei jente på ni år omkom i brannen i Bergen. Tre andre får intensivbehandling på sykehus, bekrefter politiet i en pressemelding.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til lørdag begynte det å brenne i en leilighet i Ytrebygda i Bergen. Fire av seks som var inne i leiligheten, ble hentet ut livløse.

En jente på ni år har omkommet i brannen. De tre andre får intensivbehandling på sykehuset, opplyser politiet i en pressemelding.

– De tre øvrige som ble hentet ut av brannmannskapene får intensivbehandling, og tilstanden er alvorlig og fremdeles uavklart, opplyser Helse Bergen.

Informasjonen gis ut i samråd med pårørende.

Brannvesenet: – Vi er svært lei oss

– Fire av barna og de to voksne var til stede i huset når brannen startet. Det femte barnet var ikke i huset, men ble lørdag gjenforent med sin familie, står det i uttalelsen til politiet i pressemeldingen.

Barna er i alderen 7-18 år. Familien er opprinnelig fra Syria. Kommunen har satt inn krisestab for å bistå familien.

Bergen brannvesen skriver på Twitter at de er lei seg for at niåringen omkom.

– Vi er svært lei oss for for å høre at livet ikke sto til å redde for niåringen, som vi hentet livløs ut av huset som brant lørdag. Vi sender vår dypeste medfølelse til de berørte, skriver brannvesenet på Twitter.

Holder åpent hus

Kommunen vil søndag kveld klokken 18 holde åpent hus på Scandic Kokstad, for alle som er direkte eller indirekte berørt av brannen.

– Denne brannen har berørt mange. Vi har fått en del signaler på at det er personer som man ellers ikke tenker primært på i krisesituasjoner som kan trenge oppfølging eller bistand. De som føler behov for det, inviterer vi til Scandic Kokstad i dag, sier kommunaldirektør Tommy Johansen under en pressebrief søndag ettermiddag.

Mandag samles medelevene til den avdøde niåringen og de andre skadde barna i familien når skolen begynner igjen. Direktør for etat i Bergen kommune, Marius Arnason Bø, sier at de er forberedt på at det vil være mange ulike behov.

– Vi skal ta i mot barn som potensielt er i krisesituasjon fordi de er klassekamerater, venner, naboer eller bekjente innen idrett og andre aktiviteter. Vi må være forberedt på at mange barn vil ha ulikt behov alt etter hvor tett de har vært på, sier Bø.

Kommunen opplyser i en pressemelding at de berørte skolene forbereder seg på samtaler med elevene mandag morgen.

ETTERFORSKER: Politistasjonssjef ved Bergen Sør Politistasjon Torgils Lutro. Foto: TV 2 / Malene Indrebø-Langlo
ETTERFORSKER: Politistasjonssjef ved Bergen Sør Politistasjon Torgils Lutro. Foto: TV 2 / Malene Indrebø-Langlo

Kripos koblet inn

Politiet i Bergen har bedt Kripos om å bistå politiet for å finne brannårsaken.

Kripos sier til TV 2 at de bidrar med to etterforskere som trolig drar til Bergen mandag.

– Vi har bedt Kripos om bistand til tekniske undersøkelser. De starter etter planen på mandag med den grundige undersøkelsen av åstedet. Vi har foretatt foreløpige undersøkelser og plombert huset, sier politistasjonssjef ved Bergen Sør Politistasjon Torgils Lutro til TV 2.

Kripos kobles vanligvis inn når det er mistanke om noe kriminelt, det er ikke tilfelle for brannen i Bergen, opplyser politiet til TV 2.

– Vi har bedt om bistand fra kripos fordi det er en alvorlig sak med stort skadepotensiale på de involvert. Vi vil bruke de ressursene og ekspertisen som er tilgjengelig, sier Lutro.

– Vi hentet ut livløse personer

Frode Lie, brigadeleder på stedet, snakker om en en dramatisk aksjon.

– Vi fikk melding om røykutvikling. Det var mye røyk, men brannen var begrenset til andre etasje, forklarer Lie.

– De første beskjedene vi får er at det er bekreftet at det er personer i tredje etasje. Vi iverksetter røykdykkerinnsats på direkten, de går forbi flammene og henter ut fire livløse personer med en gang, sier Lie til TV 2.

Brannmannskapene og helse ga så førstehjelp til personene utenfor huset.