ALVORLIG: Fire beboere hentet ut livløse i leiligheten og sendt til Haukeland sykehus etter at det ble gitt livreddende tiltak. Ytterligere to personer kom seg ut på egenhånd. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
ALVORLIG: Fire beboere hentet ut livløse i leiligheten og sendt til Haukeland sykehus etter at det ble gitt livreddende tiltak. Ytterligere to personer kom seg ut på egenhånd. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Marit Hommedal

Branntragedien i Bergen:

Politiet: – Vi forsøker å avhøre de to som kom seg ut av leiligheten

Tre barn og én voksen er livstruende skadd etter brannen i Bergen. Politiet vil prøve å avhøre en voksen og ett barn som kom seg ut selv søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til lørdag begynte det å brenne i en leilighet i Ytrebygda i Bergen. Fire av seks som var inne i leiligheten, ble hentet ut livløse.

En voksen og ett barn kom seg ut på egenhånd, men ble lagt inn på sykehus senere. Politiet vil prøve å avhøre de søndag.

– Vi vil forsøke å ta avhør av de to som kom seg ut, hvis det er forsvarlig. Det har foreløpig ikke latt seg gjøre grunnet helsemessige årsaker, sier Torgils Lutro, politistasjonssjef ved Bergen Sør Politistasjon til TV 2.

Politiet er ganske sikre på at brannen startet innvendig.

Helse Bergen opplyser til TV 2 søndag morgen at de ikke ønsker å kommentere tilstanden til de som ble hentet ut bevisstløse ennå.

Kripos koblet inn

Politiet i Bergen har bedt Kripos om å bistå politiet for å finne brannårsaken.

Kripos sier til TV 2 at de bidrar med to etterforskere som trolig drar til Bergen mandag.

– Vi har bedt Kripos om bistand til tekniske undersøkelser. De starter etter planen på mandag med den grundige undersøkelsen av åstedet. Vi har foretatt foreløpige undersøkelser og plombert huset, sier Lutro til TV 2.

Kripos kobles vanligvis inn når det er mistanke om noe kriminelt, det er ikke tilfelle for brannen i Bergen, opplyser politiet til TV 2.

– Vi har bedt om bistand fra kripos fordi det er en alvorlig sak med stort skadepotensiale på de involvert. Vi vil bruke de ressursene og ekspertisen som er tilgjengelig, sier Lutro.

– Vi hentet ut livløse personer

Frode Lie, brigadeleder på stedet, snakker om en en dramatisk aksjon.

– Vi fikk melding om røykutvikling. Det var mye røyk, men brannen var begrenset til andre etasje, forklarer Lie.

– De første beskjedene vi får er at det er bekreftet at det er personer i tredje etasje. Vi iverksetter røykdykkerinnsats på direkten, de går forbi flammene og henter ut fire livløse personer med en gang, sier Lie til TV 2.

Brannmannskapene og helse ga så førstehjelp til personene utenfor huset.

Nabo: Tragisk

Jarle Gulbrandsen er nærmeste nabo til familien. Han forteller at den tragiske brannen går innpå dem.

– Vi tenker først og fremst på naboene våre som er på sykehuset. De er veldig kjekke mennesker, og det går innpå oss. Huset og alt annet er mindre viktig i denne sammenhengen når folk er alvorlig skadet. Det er trist, sier Gullbrandsen.