Det er ventet at over en million tilskuere vil være vitne til at himmelen over Sydneys havn lyses opp, selv om svært mange ønsket å stanse årets fyrverkeri av respekt for brannofrene.
Det er ventet at over en million tilskuere vil være vitne til at himmelen over Sydneys havn lyses opp, selv om svært mange ønsket å stanse årets fyrverkeri av respekt for brannofrene. Foto: Mick Tsikas/AAP Image via AP / NTB scanpix

Nyttårsfeiringen i gang i Sydney, mens tusenvis flykter fra flammene

Fyrverkerishowet er i gang i Sydney, mens flere tusen mennesker tilbringer nyttårsaften på flukt fra flammene sørøst i Australia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Først klokka 14 norsk tid går Australia inn i 2020, men i Sydney er nyttårsrakettene fordelt på tre fyrverkerioppvisninger, den siste ved midnatt.

Et opprop for å stanse årets fyrverkeri av respekt for brannofrene og for i stedet å bruke pengene på å bekjempe brannene og støtte ofrene, har fått nesten 300.000 underskrifter.

Likevel ventes over en million tilskuere å være vitne til at himmelen over Sydneys havn lyses opp.

– Her er det full nyttårsfeiring, men de fleste andre steder er det ikke fest i kveld, sier NTBs reporter i Sydney.

På New Harbour Bridge flagges det på halv stang til minne om brannmannen som døde på jobb mandag.

Til sammen har minst ti mennesker mistet livet i denne brannsesongen, og hundrevis har mistet sine hjem

Sørøst i landet forberedte flere tusen turister og lokale innbyggere seg på å tilbringe nyttårsnatten på strendene utenfor Mallacoota sør i delstaten Victoria.

Røyk og flammer tvang rundt 4.000 på flukt dit på årets siste dag. Tre mennesker mistet tirsdag livet og minst fire er savnet i området.