Ari Behn ved kunstverket
Ari Behn ved kunstverket "100 strokes before I go". Dette bildet er tatt under en utstilling i Galleri Oddvar Olsen i Drammen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud

Klarte ikke å håndtere etterspørselen etter Ari Behns kunstverk

Nettsiden til Galleri Graff klarte ikke håndtere den store etterspørselen etter Ari Behns kunst. Mange kjøp ble godkjent selv om galleriet i realiteten var utsolgt.

Nyheten om Ari Behns dødsfall 1. juledag har blitt møtt med stor sorg. Mange har delt støttemeldinger og bilder for å minnes Behn.

Behn var kjent som kunstner og forfatter og mange nordmenn har lyst til å sikre seg en bit av Behns arbeid.

Bare minutter etter nyheten om bortgangen til Behn, var det et kaos for det lille galleriet Galleri Graff.

Galleri Graff har stilt ut og solgt Behns kunst siden. De siste to dagene har galleriet opplevd en enorm etterspørsel etter Behns kunst.

Etterspørselen ble så ekstrem at nettsiden deres krasjet.

Fem kunstverk fra Ari

Lederen opplyser til TV 2 at de har fem kunstverk inne i galleriet. Etter nyheten om dødsfallet har flere hundrevis personer bestilt kunstverkene, som allerede var blitt solgt tre minutter etter dødsfallet.

– Det har strømmet inn bestillinger. Dessverre har det kommet inn litt for mange søk inne på nettbutikken som gjorde at siden krasjet, forteller Iren Graff Lilleng (63), daglig leder og medeier i galleriet til TV 2.

Nettsiden klarte ikke oppdatere

Galleri Graff sier at deres nettsider ikke har klart å håndtere den enorme etterspørselen og derfor ikke har blitt oppdatert.

– Nettsidene har beklageligvis ikke klart å håndtere denne pågangen, og har ikke blitt oppdatert. Mange har dermed «kjøpt» bilder! Vi må bare beklage, og melde at alle kjøp er annullert!, skrev Galleriet på deres Facebook-side.

Har beklaget i hele dag

Galleriet er ikke av det store slaget. Etter dødsfallet har henvendelsene har også utenlandske personer meldt sin interesse.

– Vi har blitt nedringt og fått henvendelser fra inn- og utland. Vi er et lite galleri, vi har aldri opplevd noe i nærheten av dette og vi har ikke kjangs til å håndtere alle henvendelsene.

Til TV 2 forteller Lilleng at de ikke har gjort noe annet enn å beklage i hele dag.

– Vi skal gjøre så godt vi kan. Alle som har betalt for kunstverk av Ari, og ikke fått varen, skal selvfølgelig få igjen det de har betalt, sier Lilleng til TV 2.