MÅ MØTE I RETTEN: Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) må møte i Eidsivating lagmannsrett når ankesaken starter. Bildet av Keshvari er fra Frps landsmøte på Gardermoen i fjor.
MÅ MØTE I RETTEN: Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp) må møte i Eidsivating lagmannsrett når ankesaken starter. Bildet av Keshvari er fra Frps landsmøte på Gardermoen i fjor. Foto: Terje Bendiksby

Mazyar Keshvari må møte i retten i ankesak

Eidsivating lagmannsrett har besluttet å behandle ankesaken mot stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp), som i oktober ble dømt for grovt bedrageri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beslutningen om å ta inn saken til behandling kom et par dager før julaften, ifølge Nettavisen.

– Vi er tilfreds med at saken er henvist til ankebehandling, slik at vi får prøvd vår anførsel om strengere straff fordi han er stortingsrepresentant. Slik vi ser det er det grunnlag for å gi strengere straff enn det tingretten la til grunn, sier statsadvokat Monica Krag Pettersen til avisen.

Den tidligere Fremskrittsparti-politikeren ble i Nedre Romerike tingrett 23. oktober i år dømt til sju måneders ubetinget fengsel for å ha lurt Stortingets administrasjon til urettmessig å utbetale ham 450.000 kroner i reiserefusjon.

(©NTB)