Luftambulansetjenesten trapper ned ekstra beredskap

Alle luftambulanseflyene er nå tilbake i normal drift, etter en rekke utfordringer i desember. Det gjør at den ekstra beredskapen trappes ned.

Tromsø 20191209. 
Ambulansefly utenfor hangaren til Babcock i Tromsø.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Tromsø 20191209. Ambulansefly utenfor hangaren til Babcock i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Etter at fire av luftambulanseoperatøren Babcocks fly ble satt på bakken 6. desember på grunn av tekniske utfordringer. Samtidig fikk den resterende flåten med kortbanefly værbegrensninger. Seks fly ble derfor hentet inn for å styrke beredskapen i nord.

Kommunikasjonsrådgiver Knut Haarvik i Luftambulansetjenesten HF sier til NRK fredag at tjenesten er tilbake i normal drift, og den ekstra beredskapen vil avvikles.

– Vi kommer til å beholde et jetfly til 5. januar. Det er for å styrke beredskapen særlig opp mot Svalbard, sier Haarvik.

Babcock vil også stille med sitt ekstrafly, i tillegg til at Forsvarets helikopter i Kirkenes blir værende fram til 15. januar.

– Da vil de klare å holde en høy beredskap, sammen med de ni flyene de opererer for oss innafor den normale samlede tjenesten, forsikrer Haarvik.

(©NTB)