NYE JOBBER: Statsminister Erna Solberg kommer ut på Slottsplassen sammen med Sylvi Listhaug og Terje Søviknes. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NYE JOBBER: Statsminister Erna Solberg kommer ut på Slottsplassen sammen med Sylvi Listhaug og Terje Søviknes. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Listhaug og Søviknes inn i regjeringen

Sylvi Listhaug er ny olje- og energiminister, mens Terje Søviknes er ny eldre- og folkehelseminister.

Sylvi Listhaug blir ny olje- og energiminister, mens Terje Søviknes overtar Listhaugs jobb som eldre- og folkehelseminister.

Onsdag formiddag kom de ut på slottsplassen sammen med Erna Solberg.

Tidligere olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg (Frp) fikk avskjed i nåde under ekstraordinært statsråd på Slottet

– Som dere ser, er det ikke helt nye fjes, men det er gjort to endringer i statsråd, sa statsminister Erna Solberg til pressen etter statsrådet.

Det er varslet en pressekonferanse om endringene klokken 12.30.

Også tirsdag ble det mye oppmerksomhet omkring statsminister Erna Solbergs mannskap da hun inviterte pressen til sin tradisjonelle oppsummering før jul.

Spørsmålet om endringer i regjeringen kom også opp.

– Det er ikke unaturlig at vi på et tidspunkt stiller spørsmål om hvor mange som har tenkt å være med videre, sa Solberg.

Foruten svake målinger har 2019 vært preget av intern krangel om bompenger, et elendig lokalvalg for de fire partiene og høstens trygdeskandale.

Men Solberg mener samarbeidsklimaet i regjeringen er blitt betydelig bedre etter lokalvalgkampen.

– Vi har funnet gode samarbeidsformer for også å løse vanskelige saker.