E18 i Larvik åpnes tidligst mot slutten av neste uke

Det er fare for at nye deler av fjellpartiet ved E18 ved Bommestad i Larvik skal rase ut. Vegvesenet sier veien tidligst kan åpnes mot slutten av neste uke.

FARE: Det er fare for nye ras i fjellpartiet rundt E18 i Larvik. Foto: Alexander Vestrum
FARE: Det er fare for nye ras i fjellpartiet rundt E18 i Larvik. Foto: Alexander Vestrum

Enorme kampesteiner sperrer hele det sørgående løpet til den to år gamle høyhastighetsveien gjennom Vestfold. I tillegg traff noen mindre steiner ett av feltene i nordgående retning.

– Den foreløpige konklusjonen til geologene som har undersøkt fjellet, er at det er usikre masser der som må tas ned. Vi vurderer nå om det lar seg gjøre mekanisk eller om vi må sprenge, sa seksjonssjef Trond Haugstad for drift og vedlikehold i Statens vegvesen under en presseorientering lørdag formiddag.

Lørdag kveld sier avdelingsdirektør Tore Kaurin i Statens vegvesen til TV 2 at veien tidligst kan åpne mot slutten av neste uke. Vegvesenet vil jobbe døgnkontinuerlige skift på stedet de neste dagene.

– Vi må sprenge ned den store blokka som henger litt løs. Før vi kan sprenge den, må vi sikre det øvrige fjellet slik at vi ikke får ytterligere ras, sier Kaurin.

Han legger til at veien ikke kan åpne før om noen dager.

– Vi tør ikke å love noen åpning før mot slutten av den uken vi nå går inn i.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2