LET IT SNOW: Walmart har trukket annonsen og bedt om unnskyldning. Foto: Skjermdump/Walmart Canada via NBC News
LET IT SNOW: Walmart har trukket annonsen og bedt om unnskyldning. Foto: Skjermdump/Walmart Canada via NBC News

Julegenser setter sinnene i kok i Colombia

Nissen på julegenseren sitter foran et bord med tre striper «snø». Nå krever Colombia erstatning fra supermarkedkjeden Walmart.

Genseren viser en julenisse som sitter foran et stuebord med tre hvite streker som ser ut som kokain, med teksten: «Let it snow».

I reklameteksten til genseren står det at julenissen «virkelig liker å glede seg over øyeblikket når han får kvalitetssnø, karakter A, fra Colombia. Han legger dem i perfekte linjer på sitt sofabord og tar deretter et stort sniff for å lukte snøens aroma av høy kvalitet».

Beklager

Genseren ble markedsført av en tredjepartselger på Walmarts canadiske nettsted. De trakk annonsen fra nettstedet, og de ber nå Colombia om unnskyldning.

– Disse genserne representerer ikke Walmarts verdier og har ikke noe på våre nettsider å gjøre, sier den amerikanske gigantkjeden Walmart i en uttalelse.

Truer med rettssak

Leder Camilo Gómez for Colombias etat som har til oppgave å beskytte statens juridiske institusjoner, sier at reklamen krenker Colombia og skader landets omdømme.

Gómez sier de ønsker å søke erstatning som blant annet skal gå til ofre for narkotikahandel, og hvis den ikke klarer å skaffe det, vil de ta saken for retten, skriver Blu Radio.

Det søramerikanske landet er det landet i verden hvor det produseres mest kokain. Ifølge FN er et område på til sammen 1.700 kvadratkilometer dekket med kokabusker, som er planten kokain lages av.

(©NTB)