BEGRAVELSE: Den 27 år gamle kvinnen og hennes to barn ble tirsdag begravet i Al-Noor-moskeen i Tromsø.
BEGRAVELSE: Den 27 år gamle kvinnen og hennes to barn ble tirsdag begravet i Al-Noor-moskeen i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

tromsø-tragedien:

Høylytt gråt da mor og to barn ble begravet

TROMSØ/OSLO (TV 2): Tirsdag møtte hundrevis opp for å ta farvel med de to jentene på fire og syv år, samt deres mor som ble funnet livløse i vannet i Tromsø i forrige uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag i forrige uke var Olaf Jacobsen på sykkeltur ved Fagereng på Tromsøya da han plutselig la merke til en tom barnevogn som sto plassert på fortauet.

Etter nærmere undersøkelser så han at fotspor ledet ned til vannet like ved. Da bestemte han seg for å ringe politiet.

Spor ut i vannet

Kort tid etter at politiet ankom stedet ble det gjort funn av fire livløse personer i vannet.

– Jeg så en forlatt barnevogn, og en del ting som lå oppe i barnevognen. Sammen med en annen kvinne så vi spor som ledet ut i vannet. Vi søkte hver vår vei mens vi snakket med politiet. Da de kom til stedet gikk det kun noen minutter før vi hørte at de hadde gjort funn i vannet, sier Jacobsen til TV 2.

Olaf Jacobsen jobber som anestesisykepleier på UNN, og måtte selv bidra med førstehjelp på den minste jenta.

Den 27 år gamle kvinnen og datteren på syv år ble bekreftet omkommet samme kveld. Datteren på fire år ble bekreftet død torsdag i forrige uke.

Helt stille i rommet

Den minste jenta på ett år er utenfor umiddelbar livsfare, det opplyste politiet i en pressemelding mandag ettermiddag. Hun får behandling på Rikshospitalet i Oslo.

Tirsdag var hundrevis av mennesker samlet i Al-Noor-moskeen i Tromsø for å ta farvel med den fire og syv år gamle jenta, samt deres 27 år gamle mor. Ifølge avisen iTromsø var det helt stille inne i bønnerommet i moskeen.

Først ble den eldste datteren båret inn, så den yngste, og til sist moren. Avisen skriver at man kunne høre høylydt gråt og hulking fra dame-siden av moskeen. De oppholder seg i en annen del av bygningen.

Etter bønnen i moskeen kjøres kistene til Kvaløya for begravelse på Sandnessundet gravlund.

– Hele kommunen er preget

Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen sier den siste uka har vært tung.

– Det er mange som har vært involvert i denne saken, i tillegg er hele kommunen preget av denne tragiske hendelsen, sier Wilhelmsen til TV 2.

Ordføreren deltok også i begravelsen. Det gjorde også den sudanske ambassadøren i Norge.

Den 27 år gamle kvinnen er siktet for drap og drapsforsøk. Wilhelmsen sier at det ikke er noe de tenker så mye på.

– Kriminalsaken tar politiet seg av, vi må bry oss om menneskene. Kommunen er preget på vegne av de involverte, uansett årsak, sier han.

Ordføreren opplyser at de vil evaluere hendelsen som har skjedd.

– Selv om vi ikke har fått noen signaler på at noe galt har skjedd i forkant, så er vi nødt til å evaluere hendelsen og se på hvordan de kan bli enda bedre involvert i samfunnet, sier Wilhelmsen.