SKYTING: En mann er skutt og drept av politiet etter å ha skutt mot personer ved marineflybasen i Pensacola.
SKYTING: En mann er skutt og drept av politiet etter å ha skutt mot personer ved marineflybasen i Pensacola. Foto: AP / NTB scanpix

Skytter drept etter å ha drept minst tre personer ved flybase i USA

Tre personer ble drept og sju såret da en person åpnet ild i undervisningslokaler på en militær flybase i Pensacola i Florida.

Mannen som skjøt og drepte tre personer på en flybase i Florida fredag, var fra Saudi-Arabia, opplyser ikke navngitte kilder.

Personen som skjøt, er også skutt og drept, opplyser politiet.

Personen som skjøt, er også skutt og drept.

To politifolk er blant de sårede, opplyser sheriffen i Escambia fylke, David Morgan. De to var de første som rykket ut til åstedet, og en av dem avfyrte skuddene som drepte gjerningsmannen.

De to er ikke livstruende skadd, ifølge Morgan.

– Et ukjent antall mennesker er brakt til lokale sykehus, heter det i marinens Twitter-melding.

Flybasen NAS Pensacola er en av den amerikanske marinens mest historiske og kjente baser. Den huser over 16.000 militært ansatte og 7.400 sivile, ifølge basens nettside.

Den fungerer også som opplæringssted for marinens piloter.

En talsmann opplyser at basen ble stengt etter skytingen fredag.

Onsdag skjøt og drepte en amerikansk marinegast to personer på Pearl Harbor-basen på Hawaii før han tok sitt eget liv. En tredje person ble såret.

Motivet for skytingen er ikke kjent. Marinegasten åpnet ild inne på et verft på Pearl Harbor-basen, som er hovedkvarteret for den amerikanske stillehavsflåten.

Så sent som torsdag krevde en annen skyteepisode i Florida fire liv. To ranerne, en budbilsjåfør og en person i en tilfeldig bil ble drept i en skuddveksling i et travelt veikryss etter et ran av en gullsmed i Miami.