Styrtrikt par ble drept i luksus-leilighet – nå viser politiet frem de bisarre bildene fra åstedet

«HAN DREPTE KONA MI»: Denne teksten var blitt skrevet på veggen i leiligheten til Lina Bolanos og Richard Field.
«HAN DREPTE KONA MI»: Denne teksten var blitt skrevet på veggen i leiligheten til Lina Bolanos og Richard Field. Foto: Politiet
Legeparet Lina Bolanos (38) og Richard Field (49) ble torturert og drept i sin egen leilighet. I rettssaken mot tiltalte Bampumim Teixeira (33) vises det nå frem bilder fra åstedet.

Bampumim Teixeira (33) er tiltalt for å ha drept legeparet Lina Bolanos (38) og Richard Field (49).

Paret ble funnet drept i luksusleiligheten sin i Boston i mai 2017, etter at de hadde blitt torturert i flere timer.

– Field ble funnet død i sin egen blodpøl. Hendene hans var festet på ryggen hans med håndjern. Lina Bolanos var også i sin egen blodpøl etter å ha blitt knivstukket gjentatte ganger i halsen, sa aktor John Pappas i retten ifølge CNN.

I retten i Suffolk County blir det nå vist frem grufulle bilder fra åstedet.

På bildene ser man blant annet teksten «Han drepte kona mi» skrevet med tusj på en hvit vegg, samt kryss som er tegnet over Fields ansikt på flere familiebilder.

På en annen vegg er det skrevet «payback» – «hevn».

– Det var en vegg med bilder – bilder av folk på reiser, og et par av bildene hadde blitt krysset ut, altså markert, og det var noen ord som var skrevet: «Hevn. Du drepte kona mi», forklarte politietterforsker Edward Meade i retten ifølge CBS Boston.

Uklart motiv

Bolanos og Field var begge anestesileger på henholdsvis øye- og øreklinikken Massachusetts Eye and Ear, og smerteklinikken North Shore Pain Management.

DREPT: Lina Bolanos og Richard Field. Foto: Handout
DREPT: Lina Bolanos og Richard Field. Foto: Handout

Den eneste koblingen de hadde til Teixeira var at han i en kort periode jobbet som vakt i den eksklusive blokken legeparet bodde i, Macallen Building, som ligger i fasjonable 141 Dorchester Avenue.

I retten har aktor uttalt at de ikke aner hva som var 33-åringens motiv, men politiet fant en bag full av smykker, samt flere våpen, utenfor parets store loftsleilighet.

Teixeira har tidligere blitt dømt for flere bankran, og en av påtalemyndighetenes teorier er at motivet var å stjele parets verdier.

SKUTT: Bampumim Teixeira ligger i sykehussengen etter å ha blitt skutt av politiet. Til høyre står dommer Michael Bolden, som akkurat har siktet ham for dobbeltdrapet.
SKUTT: Bampumim Teixeira ligger i sykehussengen etter å ha blitt skutt av politiet. Til høyre står dommer Michael Bolden, som akkurat har siktet ham for dobbeltdrapet. Foto: AP

Overrumplet etter jobb

Det var 5. mai 2017 at Bolanos og Field ble drept. Teixeira skal ha oppholdt seg i leiligheten i flere timer, etter å ha sneket seg inn via garasjen og tatt heisen opp til leiligheten.

LUKSUSBLOKK: Paret bodde i den eksklusive blokken Macallen Building sør i Boston. Foto: Google Maps
LUKSUSBLOKK: Paret bodde i den eksklusive blokken Macallen Building sør i Boston. Foto: Google Maps

Bolanos kom hjem fra jobb rundt klokken 17, og skal da ha blitt overrumplet av gjerningsmannen.

Da Field kom hjem fra jobb rundt klokken 18.30, ble også han overrumplet.

Field forsøkte fem ganger å ringe det amerikanske nødnummeret 911, men operatøren la på fordi han ikke sa noe.

Han sendte også desperate tekstmeldinger til venner, hvor han fortalte at en bevæpnet mann var i huset og at de måtte ringe nødnummeret.

I retten ble det vist frem en skjermdump fra kameraten Matthias Heidenreich iPhone, hvor man ser Fields tekstmeldinger. Han skrev «ring 111», «pistolmann», «i huset».

TRYGLET OM HJELP: Richard Fields sendte en rekke tekstmeldinger til kameraten kvelden han døde. Foto: Politiet
TRYGLET OM HJELP: Richard Fields sendte en rekke tekstmeldinger til kameraten kvelden han døde. Foto: Politiet

– Jeg var forvirret de første minuttene, fortalte Heidenreich i retten på fredag. Han fortalte at han viste tekstmeldingene til kjæresten, før han svarte «911?».

Da han ikke fikk svar, ringte han resepsjonen i blokken paret bodde i.

Deretter ringte han 911, for så å ta en Uber til blokka. Der ble de møtt av flere politibiler, og hørte flere skudd.

Teixeira skal ha rettet et våpen mot politiet som stormet blokka, og dette skal ha vært årsaken til at politiet skjøt ham før de pågrep ham.

Finner ikke fingeravtrykk

Teixeira var påført hansker da han ble pågrepet, og politiet har ikke klart å finne fingeravtrykkene hans i verken leiligheten eller på kniven som ble funnet der.

Teixeira har erklært seg uskyldig i den pågående rettssaken, og hans forsvarsadvokat Steven Sack uttalte forrige uke dette i retten:

– Ingen video, ingen lydopptak, ingen tekniske bevis, ingen troverdige bevis vil fortelle deg at Bampumim Teixeira brøt seg inn i hjemmet til Lina Bolanos og Richard Field og drepte dem. Det er fordi han ikke gjorde det, sa han i retten.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook