Barna ble funnet livløse i vannet 8–10 meter fra land.

Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet før de ble brakt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø og deretter fløyet til sykehus i Oslo.

– Ut ifra den informasjonen vi har fått fra Rikshospitalet, er tilstanden deres uendret. Den er fortsatt kritisk og livstruende, sier politistasjonssjef Anita Hermandsen i Tromsø til NTB mandag formiddag.

Hun bekrefter at politiet fortsatt anser hendelsen som en kriminalsak.

Utover det har Troms politidistrikt mandag ikke noe nytt å meddele om etterforskningen.

– En tragedie

De to jentene som er innlagt på sykehus med livstruende skader er fire og ett år gamle. De gikk begge i samme barnehage i Tromsø.

I barnehagen der de to skadde jentene går, har de ansatte onsdag begynt å snakke med barna om hendelsen.

– De skal kunne snakke med ungene med tanke på at det er to stykker som ikke er der. Akkurat hvordan de sier det, må de tilpasse etter alderen til ungene. Men det blir snakket om. Foreldrene er også informert, sier avdelingsdirektør for oppvekst, utdanning og kultur Kari Henriksen i Tromsø kommune til NTB.

Familien kommer opprinnelig fra Sudan. Familien på fem bodde sammen i en bolig i Tromsø.

Faren er i jobb, moren var tilknyttet et introduksjonsprogram i kommunen og barna gikk på skole og i barnehage. De skal ikke ha hatt noen øvrig familie i byen.

– Dette er en familie som for kort tid siden kom til Norge, han i 2015 og hun i 2017. Det å trygge han på arbeidet som de offentlige myndighetene gjør blir viktig fremover, sier bistandsadvokat Erik Ringberg, som representerer faren og de to barna, til TV 2.

Faren til de to barna dro tirsdag til Oslo for å være sammen med barna, som er innlagt på Rikshospitalet.

Bistandsadvokaten forteller at lokalsamfunnet i Tromsø slår ring om familien.

– Dette er en sak som har berørt og har berørt hele tromsøsamfunnet. Vi slår ring om denne familien og alle stiller seg spørsmålet om hvordan en slik tragedie kunne skje her i Tromsø, legger han til.

Observerte barnevogn

Det var klokka 17.28 mandag at politiet fikk melding fra en forbipasserende om at det var observert en barnevogn ved Fagereng på Tromsøya, og at det gikk spor ned til vannet.

Politiet rykket ut og fant en kvinne og tre jenter livløse i sjøen. Den avdøde moren i 20-årene etterforskes for drap og drapsforsøk på sine tre døtre etter drukningshendelsen. Kvinnen og ei syv år gammel jente døde på sykehus mandag kveld.