MØTTE PRESSEN: Pressekonferanse hos politiet i Tromsø med politistasjonssjef Anita Hermandsen(t.h.) og politiadvokat Gøril Lund. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
MØTTE PRESSEN: Pressekonferanse hos politiet i Tromsø med politistasjonssjef Anita Hermandsen(t.h.) og politiadvokat Gøril Lund. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Fire funnet livløse i vannet i tromsø:

Etterforskes som drap

En kvinne i 20-årene etterforskes for drap etter at fire personer ble funnet livløse i vannet ved Tromsøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet etterforsker hendelsen der fire personer ble funnet livløse i vannet ved Tromsøya som drap. Den døde moren etterforskes for drap og forsøk på drap.

– Politiet etterforsker avdøde mor for henholdsvis drap og forsøk på drap, sier Gøril Lund, politiadvokat i Troms politidistrikt, på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Funnet åtte til ti meter fra land

Det var klokka 17.28 mandag kveld at politiet fikk melding fra en forbipasserende om at det var observert en barnevogn, og at det gikk spor ned til vannet. Da melder kom ned til vannet, ble det gjort funn av gjenstander, blant annet støvler, i vannkanten.

– Politiet kom til stedet og fant fire livløse personer som politiet fikk tatt opp fra havet, sier politistasjonssjef Anita Hermandsen i Tromsø.

Personene ble funnet åtte til ti meter fra land, og det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet før de ble fraktet til sykehus.

Flere hypoteser

Mandag kveld ble det kjent at ett av barna døde etter hendelsen. Tirsdag opplyses det at jenta er syv år gammel. I tillegg er moren i 20-årene, som etterforskes for drap, død.

De to andre barna, en fire år gammel jente og en ett år gammel jente, er innlagt på Rikshospitalet med livstruende skader.

– Vi jobber med flere hypoteser. En av disse er at mor kan ha påført døden til et av barna og den kritiske helsetilstanden for de øvrige ved hennes gjerninger, sier Gøril Lund.

Hun vil ikke kommentere om noen av de involverte hadde noen ytre skader da de ble funnet.

ÅSTED: Det ble tent lys på åstedet tirsdag. Foto: Terje Rafaelsen/TV 2
ÅSTED: Det ble tent lys på åstedet tirsdag. Foto: Terje Rafaelsen/TV 2

Faren avhørt av politiet

Familien kommer opprinnelig fra Sudan. Faren kom til landet i 2015, før moren kom i 2017 i forbindelse med familiegjenforening. Ingen av de involverte er kjent for politiet fra tidligere.

Barnas far ble mandag kveld avhørt av politiet. Han har status som vitne, og får oppfølging fra Tromsø kommunes kriseteam.

– Utover det kjenner ikke politiet til at det er flere familiemedlemmer i landet, sier Hermandsen.