Advokaten til fem kvinner som anklager Jeffrey Epstein for å ha misbrukt dem, vil stevne prins Andrew til å vitne i retten.

I alt fem kvinner som anklager den avdøde amerikanske finansmannen for å ha misbrukt dem, hevder at prins Andrew var vitne til at mennesker ble gitt massasjer i Epsteins hjem, melder BBC.

Vil stevne prinsen

Kvinnenes advokat, David Boies, sier til BBC at han vil stevne den britiske prinsen som vitne i alle de fem sakene. Han hevder Andrew kan ha viktig informasjon om menneskehandel.

Prins Andrew har uttalt at han aldri så eller fikk mistanke om at noe suspekt pågikk under sine besøk hos Epstein.

– Vi har forsøkt å intervjue prins Andrew og få hans forklaring. Han var en hyppig gjest. De burde gå med på et intervju, og de burde snakke om det, sier Boies.

Det er utformet stevninger mot prinsen i alle de fem sakene som advokaten forbereder. De må undertegnes av en dommer og meddeles prinsen så fort han befinner seg på amerikansk grunn. Prinsen kan da motsette seg advokatens krav i retten dersom han ikke ønsker å vitne.

– Hadde sex med prinsen

BBC viste mandag et lengre intervju med Virginia Giuffre som hevder hun hadde sex med prins Andrew tre ganger mellom 2001 og 2002. Den gang var hun 17 år gammel. Hun sier hun hadde sex med prinsen fordi Epstein og kjæresten hans på den tiden forventet det av henne, selv om det gjorde henne kvalm.

– Det var ekkelt. Det var fort over. Han var ikke slem eller noe, han reiste seg opp og ta takk og gikk ut, fortalte hun i intervjuet.

Prins Andres sier han ikke husker å ha møtt Giuffre i det hele tatt. Hverken på nattklubben hvor de angivelig møttes, hjemme hos Epstein, eller at han har hatt sex med henne.

Milliardæren Jeffrey Epstein ble funnet død i en fengselscelle i New York i august. Han var 66 år gammel. Han var anklaget for å ha drevet menneskehandel med mindreårige jenter.