Tre barn og en kvinne ble hentet opp fra sjøen ved Fagereng på den sørlige delen av Tromsøya.
Tre barn og en kvinne ble hentet opp fra sjøen ved Fagereng på den sørlige delen av Tromsøya. Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB scanpix

To jenter involvert i drukningsulykke er innlagt på Rikshospitalet

OSLO/TROMSØ (TV 2): En jente i barneskolealder er død, mens to barn og en kvinne i 20-årene er kritisk og livstruende skadd etter en drukningsulykke i Tromsø mandag kveld.

SISTE: De to jentene har ankommet Rikshospitalet.

Luftambulanseflyet med de to jentene om bord landet på Gardermoen klokken 5.55 tirsdag morgen.

– De to er så langt ikke ankommet sykehuset, men de er på vei, opplyste pressevakt Anders Bayer ved Oslo universitetssykehus til TV 2, klokken 6.45.

Klokken 7.25 opplyser han at de er i hus på Rikshospitalet.

Jente omkom

En jente i barneskolealder døde på UNN Tromsø mandag kveld etter å ha blitt funnet i sjøen utenfor Tromsøya, mens to små barn og en kvinne i 20-årene er kritisk og livstruende skadd.

Alle fire er utenlandske statsborgere. De to barna overføres til Rikshospitalet i løpet av natten. Alle de tre barna er jenter under ti år, opplyser politistasjonssjefen til VG.

Det ble sent mandag kveld jobbet med å informere pårørende, ifølge Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Politiet fikk melding fra en forbipasserende klokken 17.28 om at noe hadde skjedd.

Det ble funnet spor fra en barnevogn som gikk ned til vannet. Politistasjonssjef Anita Hermandsen sa mandag kveld at det ble gjort funn av støvler i vannkanten.

Første politipatrulje på stedet fant de fire som ble hentet opp.

Observerte barnevogn

Politiet har iverksatt taktisk og teknisk etterforskning av den dramatiske hendelsen, og er interessert i observasjoner gjort i området i tiden før klokken 17.28 mandag ettermiddag.

En kvinne som Nordlys har snakket med, opplyser at hun observerte den forlatte barnevognen, som politiet har knyttet til hendelsen, på stedet ved 16.30-tiden.

– Jeg kom syklende langs Kvaløyvegen, og tenkte at jeg aldri sett at noen har forlatt en vogn slik, men jeg tenkte at det kanskje var noen som skulle hente i barnehagen. Vogna var i alle fall tom. Det var i alle fall rart at den sto der, sier hun.

Barnefaren har status som vitne

Nordlys skriver at kvinnen ikke er kjent for politiet tidligere. Politiet kom mandag kveld i kontakt med det som skal være familiefaren.

– Han har foreløpig status som vitne i saken, sier politistasjonssjef Hermandsen til avisen.

Førstestatsadvokat Lars Fause ble mandag kveld informert om saken av politiledelsen.

– Man må etterforske for å avklare om man står overfor en kriminalsak eller en ulykke. Her må man komme til bunns i hva som har skjedd. Jeg forstår det slik at politiet har satt nødvendige ressurser på saken, sier Fause til Nordlys.