SPERRET AV: Politiet har sperret av et område utendørs i forbindelse med funnet av den omkomne kvinnen. Foto: Nyhetstips.no
SPERRET AV: Politiet har sperret av et område utendørs i forbindelse med funnet av den omkomne kvinnen. Foto: Nyhetstips.no
SPERRET AV: Politiet har sperret av et område utendørs i forbindelse med funnet av den omkomne kvinnen. Foto: Nyhetstips.no
SPERRET AV: Politiet har sperret av et område utendørs i forbindelse med funnet av den omkomne kvinnen. Foto: Nyhetstips.no
PÅ STEDET: Klokken 17.15 er det flere politibiler i området utenfor privatadressen der kvinnen ble funnet.
PÅ STEDET: Klokken 17.15 er det flere politibiler i området utenfor privatadressen der kvinnen ble funnet. Foto: Nyhetstips.no
PÅ STEDET: Klokken 17.15 er det flere politibiler i området utenfor privatadressen der kvinnen ble funnet
PÅ STEDET: Klokken 17.15 er det flere politibiler i området utenfor privatadressen der kvinnen ble funnet Foto: NYHETSTIPS.NO

Bekymret kollega ringte politiet – kvinne funnet død

MOSS (TV 2): En kvinne i 50-årene ble onsdag ettermiddag funnet død på en adresse på Jeløya i Moss. Den siktede erkjenner å ha drept kvinnen, men har ikke tatt stilling til skyld.

Mannen samtykker til varetektsfengsling, opplyser hans forsvarer Sille Heidar til TV 2 like etter midnatt.

Rundt klokken 14.00 onsdag ettermiddag rykket politiet ut til en privatadresse på Jeløya i Moss.

I forbindelse med utrykningen fant politiet en død kvinne i 50-årene.

Erkjenner å ha drept kvinnen

En 30 år gammel mann som befant seg på stedet ble pågrepet av politiet. Han er nå siktet for drap, og sitter onsdag kveld i avhør.

– Han erkjenner de faktiske forhold, altså drap, men har ennå ikke formelt tatt stilling til straffeskyld, sier politiadvokat John Skarpeid til TV 2 like før klokken 22 onsdag kveld.

30-åringen satt klokken 22 fortsatt i avhør, og det vil trolig bli gjennomført nye avhør av ham torsdag morgen.

Overfor Moss Avis opplyser Anders Strømsæther i Øst politidistrikt at pågripelsen gikk stille og rolig for seg. Han vil ikke svare på hvilken relasjon siktede og fornærmede har hatt.

– Vi betegner dødsfallet som mistenkelig, og jobber nå med krimtekniske undersøkelser på stedet. I tillegg driver vi taktisk etterforskning med vitneavhør og vi foretar rundspørring hos de nærmeste naboene, sa innsatsleder Arve Hermansen til TV 2 tidligere onsdag kveld.

UNDESØKELSER: Politiet har satt opp et hvitt telt utenfor boligen hvor de foretar undersøkelser. Det er foreløpig uvisst om kvinnen ble funnet utendørs eller innendørs.
UNDESØKELSER: Politiet har satt opp et hvitt telt utenfor boligen hvor de foretar undersøkelser. Det er foreløpig uvisst om kvinnen ble funnet utendørs eller innendørs. Foto: NYHETSTIPS.NO

Ifølge Hermansen var det ingen direkte vitner til hendelsen. Innsatslederen kan ikke si noe om hvorvidt den avdøde kvinnen ble funnet utendørs eller innendørs.

– Han er pågrepet og innsatt i arresten. Vi vil foreta et avhør av ham, sier innsatslederen.

Bekymringsmelding

Skarpeid sier til TV 2 at grunnen til at de rykket ut til adressen var etter en bekymringmelding fra kvinnens arbeidsgiver.

– Kollegaen ringte oss fordi kvinnen ikke hadde vært på jobb på to dager, sier politiadvokaten.

Mannen som er pågrepet sitter nå i avhør. Skarpeid sier at de av polititaktiske årsaker ikke kan gå ut med så mye informasjon om saken.

– Jeg kan ikke si noe om kvinnen hadde synlige skader, ei heller om det er brukt våpen, sier han til TV 2.

På Twitter skriver politiet at kvinnen ble funnet på en privatadresse. Politiets arbeid foregår imidlertid utendørs hvor det blant annet har blitt satt opp et telt for å dekke til en bil på parkeringsplassen utenfor.

Onsdag ettermiddag var det flere politipatruljer på stedet, samt krimteknikere. Klokken 21 pakket imidlertid politiet sammen for kvelden. Innsatsleder Hermansen opplyser at det krimtekniske arbeidet vil fortsette torsdag morgen.

Rundt klokken 21.30 fraktet politiet ut en sølvgrå Volvo som krimteknikere har gjort undersøkelser på hele kvelden. Innsatsleder ønsket ikke å kommentere funn som er gjort i tilknytning til bilen, som knyttes til de involverte partene.