Solveig (90) ble invitert på afternoon tea på slottet:

– Den største dagen i livet

Solveig Villand Lindheim (90) har hatt sommerfugler i magen siden hun mottok brev fra Slottet for to måneder siden. I dag drakk hun te sammen med Kongen og Dronningen.

Den 90 år gamle ildsjelen, Solveig Villand Lindheim, har jobbet med frivillighet i Røde Kors i over 70 år. TV 2 møter henne før hennes livs største hendelse.

– Det er vel en av de største dagene i livet. Selv om jeg har opplevd mange store hendelser, er dette den største, forteller hun til TV 2.

– Skjønte ingenting

Solveig var på vei til en feiring, da hun tilfeldigvis sjekket postkassen. Mellom aviser og brev lå en elegant konvolutt.

– Det er en ære å invitere Solveig Villand Lundheim til afternoon tea, en samling for ildsjeler på det Kongelige Slott, leser 90-åringen opp fra invitasjonen.

– Hva tenkte du når du leste brevet?

– Nei, jeg skjønte ingenting. Hva er dette for noe? Dette må være noe spesielt. Og det var det, smiler Solveig.

Nesten 60 ildsjeler fra hele landet ble invitert til arrangementet, og i forkant av måltidet fikk gjestene en omvisning i Dronning Sonjas Kunststall.

Hedrer Dronning Maud

Tirsdag er det 150 år siden Dronning Maud ble født. I den anledning ble gjestene invitert på Afternoon tea, en tradisjon den britiske dronningen tok med seg fra Storbritannia da hun kom til Norge på starten av 1900-tallet.

Under måltidet holdt Kongen tale hvor han hedret ildsjelene som hadde møtt opp til arrangementet.

– Slett ikke alle har mulighet til å ha et aktivt liv i høy alder. Og er man så heldig, er det heller ikke en selvfølge å gi av sin tid til noen som trenger det. Men det har dere som er her i dag valgt å gjøre. Derfor setter mange mennesker stor pris på denne, sa Kongen i sin tale til gjestene.

Og 90-åringen fra Gol var svært fornøyd med ettermiddagen på Slottet.

– Det var så mange gode snitter og kaker. Og så fikk vi sprudlende vin, forteller Solveig.

– Hvordan vil du rangere denne dagen?

– Mener du terningkast? I så fall terningkast seks!