Da noen sammenlignet Trumps notater med en punk-låt, lot ikke internett vente på seg

Notatblokken til Trump har fått mye oppmerksomhet på sosiale medier. Noen mener ordene har en slags punkaktig poesi, og da våkner internett.

Da president Donald Trump uttalte seg om EU-ambassadør Sondlands vitnemål under riksretthøringen onsdag, ble både forberedelse og framføring lagt merke til.

Trump leste opp notater skrevet i store blokkbokstaver på en blokk til journalistene på plenen foran Det hvite hus.

Både gjentakelsene i teksten, rytmen presidenten leste med og det underliggende sinnet, mener mange minner mest om låter fra band som Ramones, The Smiths, White House Lawn.

Turbonegro-bassist og programleder Thomas Seltzer mener notatene minner mest om en punk-låt og kom med sin egen tolkning i programmet «Trumps verden» på Nyhetskanalen, men Twitter er også fullt av kreative coverversjoner:

Flere musikere har engasjert seg, og diskuterer om det kanskje ikke er så vanskelig å lage låter som Morrissay i The Smiths. RuPaul Giamatti tok seg bryet med å lage teksten med Morrisseys stemme.

– Jeg har selvsagt brukt alvor mye tid på dette, skriver Giamatti på Twitter.

Riksrettsgranskingen i Representantenes hus er imidlertid langt mer alvorlig enn humorisktiske innslag på Twtitter. Demokratene har satt igang prosessen - som kan ende med riksrett for Trump.

Hovedspørsmålet er om Trump holdt tilbake militær bistand til Ukraina for å presse landet til å starte en etterforskning som ville ramme hans politiske rival Joe Biden.