BRUTALT DREPT: Amy Parsons ble i april drept av ektemannen Roderick Deakin-White, etter at hun truet med å forlate ham.
BRUTALT DREPT: Amy Parsons ble i april drept av ektemannen Roderick Deakin-White, etter at hun truet med å forlate ham. Foto: Roderick Deakin-White/Facebook

38-åring drepte kona med metallstang etter å ha snoket på mobilen hennes

Britiske Roderick Deakin-White (38) ble denne uken dømt for det brutale drapet på kona Amy Parsons (34).

I høyesterett i Snaresbrook forklarte Deakin-White at han drepte kona etter at hun blant annet ba ham velge mellom henne og kvinneundertøy.

Under rettssaken, som har vekket stor oppsikt i en rekke britiske medier, innrømmer han at han angrep henne i dusjen med en såkalt ChinUp-stang i metall.

Ifølge The Guardian husker han bare deler av drapet.

– Jeg husker at jeg slo henne, jeg husker at hun gled ned i badekaret. Jeg husker ikke blodet, jeg husker ikke lydene. Jeg husker at jeg slo henne da hun var oppreist. Jeg husker at hun gled og at hun lå i badekaret. Og jeg hater synet av blod, uttalte han i retten.

Målt opp mot den nye elskeren

De to hadde vært sammen i åtte år da Parsons fortalte ektemannen at hun var lei av at han brukte kvinneundertøy. Hun sa også at elskeren hennes visste hvordan han skulle behandle henne i senga.

I retten fortalte Deakin-White hvordan det svartnet for ham etter å ha funnet ut at kona var utro, og at hun sa at hun ville ha tatt abort hvis hun ble gravid med ektemannen.

TATT: Roderick Deakin-White på politiets arrestasjonsfoto. Foto: Politiet
TATT: Roderick Deakin-White på politiets arrestasjonsfoto. Foto: Politiet

Ifølge The Telegraph hadde Deakin-White to uker tidligere snoket på konas mobil og funnet ut av utroskapen.

– Amy Parsons betalte den høyeste prisen på grunn av Deakin-Whites kontrollerende, egoistiske og voldelige oppførsel, sa etterforsker Darren Jones i Scotland Yard til dommeren.

Deakin-White angrep henne med metallstangen og slo henne flere ganger i ansiktet og bakhodet.

Badet skal ha vært fullt av blod da politiet ankom leiligheten i Whitechapel øst i London.

Deakin-White meldte seg selv til politiet etter en samtale med en kamerat.

– Drapet i seg selv var forferdelig. Denne nakne kvinnen ble med hensikt slått i ansiktet – naken og ikke i stand til å forsvare seg, uttalte dommer John Lafferty etter at dommen falt i høyesterett.

Alter egoet «Jane»

I retten fortalte Deakin-White om sitt forhold til kvinneklær, og om hans alter ego «Jane».

Lege Tim Green, som behandlet Deakin-White etter drapet, fortalte hvordan Amy Parsons hadde fortalt mannen at hun var ukomfortabel med at han likte kvinnetruser og -sko.

– Han hadde gjort sitt beste for å redusere antall ganger han gjorde det, sa Green.

– Det var ikke noe jeg gjorde hele tiden, men jeg gjorde det noen ganger da vi hadde sex. Det var komplisert. Noen ganger likte hun det godt, og andre ganger gjorde det henne opprørt, forklarte Deakin-White.

– Hun var ikke glad for at han likte å kle seg i kvinneklær da de var intime sammen, uttalte Parsons advokat i retten.

Sendte hjerte-emojier før det ble stille

«Jeg blir gal når jeg er hjemme. Når jeg er alene, er jeg en ødelagt kvinne. Dette er ikke meg,» skrev hun i en av meldingene til elskeren før hun ble drept.

Etter å ha sendt elskeren en hjerte-emoji klokken 20.15 og en ny hjerte-emoji klokken 21.16, fikk han ikke kontakt med henne mer.

Parsons skal ifølge dommen ha blitt drept i dette tidsrommet.

Tryglet kona om å bli

– Jeg tryglet henne om å ikke forlate meg, men hun ba meg om å gi henne tannbørsten sin, og så tok hun en dusj. Jeg gikk frem og tilbake mellom døra og yttergangen, og jeg tok den tingen opp og, ja, mistet kontrollen. Jeg begynte å slå henne med den, forklarte Deakin-White i retten.

Han beskrev situasjonen som «absurd», ettersom han ikke innså hva han hadde gjort før han hørte at kona tok sine siste åndedrag i dusjen.

– Jeg er et barbarisk monster, uttalte han i retten.

Deakin-White sitter foreløpig i varetekt, og straffeutmålingen blir avsagt 26. november.