FLERE MILLIONER: Nettverket skal ha tjent flere millioner på å fange og omsette kongekrabbe ulovlig. Foto: Politiet

Økokrim har avdekket ulovlig kongekrabbenettverk – flere titalls personer pågrepet

Politiet i Finnmark har i samarbeid med Økokrim avdekket et nettverk som har fanget og omsatt ulovlig kongekrabbe over hele landet, opplyser politiet.

– Det er snakk om kongekrabbe med en omsetningsverdi for flere millioner kroner som skal være fanget og omsatt ulovlig, skriver de i en pressemelding.

Finnmark politidistrikt og økokrim gjennomførte en koordinert aksjon på tirsdag og onsdag. De pågrep da et titalls personer som er siktet for

– Personene er siktet for organisert, grovt brudd på havressursloven, ulovlig omsetning eller grovt heleri, skriver politiet.

Det er pågrepet personer og gjennomført ransaking i fem politidistrikt, Finnmark, Troms, Sør-Vest, Agder og Øst Politidistrikt.

Under ransakelsene tirsdag og onsdag er det tatt beslag i blant annet kongekrabber, penger og utstyr til produksjon og foredling av kongekrabbe.

BESLAG: Politiet tok flere beslag under ransakelsene. Foto: Politiet
BESLAG: Politiet tok flere beslag under ransakelsene. Foto: Politiet

– Vi ser svært alvorlig på saken. Dette er organisert grov miljøkriminalitet og det er grov økonomisk kriminalitet, sier politiadvokat Are Aarhus i Finnmark Politidistrikt.

Poltiet har jobbet med å avdekke og kartlegge dette nettverket over tid.

-Politiet har pågrepet personer i alle ledd i nettverket, både fiskere og omsettere. Politiet har jobbet med å avdekke og kartlegge nettverket over tid.