«Jane Doe» forteller detaljer om Epstein-overgrep – nå ber hun prins Andrew si sannheten

«Jane Doe» forteller i et hjerteskjærende vitnemål hvordan den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein skal ha voldtatt henne da hun var 15 år. Nå ber hun blant andre prins Andrew om å kontakte FBI og si sannheten.

Prins Andrew får hard medfart i britisk presse etter sitt forsøk på å gjendrive anklagene om at han har hatt sex med et offer for menneskehandel.

Nettet snører seg enda strammere rundt den britiske prinsen etter at en ung kvinne nå står fram og forteller om angivelig overgrep hun selv opplevde som 15-åring.

– Jeffrey Epstein begynte å groome meg da jeg var et barn og var på skoletur i New York. En assistent av ham tok kontakt med meg og inviterte meg til Epsteins hjem. Der ble det tatt bilder av meg, og jeg ble invitert til Epsteins ranch i New Mexico, forteller den unge kvinnen som kun omtales som «Jane Doe».

Se pressekonferansen hennes øverst i saken.

Hun forteller at hun kun kjente Epstein i fem dager, og at disse dagene har blitt et traumatisk minne som har preget hele livet hennes.

Dette er et bilde av «Jane Doe» som 15-åring. Hun ble invitert til milliardærens ranch i New Mexico hvor hun hevder hun ble voldtatt.
Dette er et bilde av «Jane Doe» som 15-åring. Hun ble invitert til milliardærens ranch i New Mexico hvor hun hevder hun ble voldtatt. Foto: Handout

– Epstein tok jomfrudommen min foran et vegg med bilder av kjendiser og politiske ledere. Jeg var bare 15 år. Etterpå ville han snakke om min første seksuelle opplevelse, og sa jeg skulle ta tid for meg selv og gråte. Han sa det ville bidra til personlig vekst, forteller hun.

– Etterpå tilbød han å betale for college, og spurte hvor mye jeg ville ha. Jeg bodde sammen med søster, mor, stefar og bestefar og ante ikke hva jeg skulle svare en milliardær som akkurat hadde voldtatt meg. Jeg ble bedt om å sette verdi på det som akkurat var tatt fra meg, hevder hun.

Den unge jenta skal ha gått med på å ta imot en sjekk på 5000 kroner skrevet ut til colleget hun ønsket å gå på, men som hun ikke visste om foreldrene hadde penger til.

Epstein, som allerede i 2008 ble dømt for å ha tvunget kvinner til å utføre seksuelle tjenester, ble pågrepet igjen i juli og tiltalt for menneskehandel og ett seksuelt overgrep mot en mindreårig. Han tok imidlertid sitt eget liv i fengsel før saken kom opp.
Epstein, som allerede i 2008 ble dømt for å ha tvunget kvinner til å utføre seksuelle tjenester, ble pågrepet igjen i juli og tiltalt for menneskehandel og ett seksuelt overgrep mot en mindreårig. Han tok imidlertid sitt eget liv i fengsel før saken kom opp.

Epstein skrøt over bekjentskapene med blant andre Bill Clinton og den britiske prins Andrew. Og «Jane Doe» ble senere invitert med på en reise der også prins Andrew skulle være.

– Jeg sa nei i ren frykt. Jeg hadde bare sett et glimt av Epsteins verden, men satt igjen med et traume som har preget hele livet mitt, sier hun.

Den unge kvinnens advokat sier de har bedt prins Andrew om å kontakte FBI og la seg avhøre om saken.

– Bare fordi Epstein er død, betyr ikke det at det ikke finnes andre som fortjener sin dag i retten, sier «Jane Doe».

Den britiske prinsens intervju med BBC lørdag blir kraftig kritisert i Storbritannia, og mange mener det er utrolig at en mann med så mange rådgivere kan gjøre en så dårlig figur.

Prinsen sa at han hadde utvist «dårlig dømmekraft» da han fortsatte vennskapet med milliardæren og finansmannen Jeffrey Epstein, men benektet å i det hele tatt huske kvinnen som har anklaget ham for overgrep.

Virginia Giuffre, har hevdet hun bare var 17 år da Epstein betalte henne 15.000 dollar for å ha sex med prinsen i 2001, og det finnes bilder av de to sammen.

– Som en kjernefysisk eksplosjon

Prins Andrew nekter kategorisk at han husker henne eller har hatt sex med henne, men i britiske medier får han hard kritikk for å forsvare vennskapet med Epstein og for ikke å vise empati med ofrene for finansmannens virksomhet i BBC-intervjuet.

Her er prins Andrew med armen rundt Virginia, i Ghislaine Maxwells bolig i London i 2001.
Her er prins Andrew med armen rundt Virginia, i Ghislaine Maxwells bolig i London i 2001. Foto: faksimile fra rettsdokumenter i Epstein-saken

Redaktør Charlie Proctor av nettstedet Royal Central sier han forventet at prinsen ville gjøre det dårlig i intervjuet.

– Jeg forventet en togulykke. Men dette var så ille som om et fly hadde krasjet inn i en oljetanker og forårsaket en tsunami, som igjen skapte en kjernefysisk eksplosjon, sier han.

Søndagens overskrift i avisa Mail on Sunday var: «Forbløffet nasjon ser prins vri seg – mange seere sjokkert over total mangel på empati». Krisekonsulent Mark Borkowski sier til den britiske presseforeningen at intervjuet «var som å se en mann havne i kvikksand».

– Dessverre tror jeg ikke noen kunne ha slengt til ham et tau og halt ham opp, sier han.

Prinsens tidligere rådgiver Jason Stein sier til TV-kanalen ITV at han rådet prinsen til ikke å gjøre intervjuet, men at han ble overkjørt.

Bistandsadvokat til to av Epsteins ofre, sier at hun mener den britiske kongefamilien bør være svært bekymret for anklagene mot prinsen.

– Angrer

I intervjuet sier Andrew blant annet at han angrer på at han bodde i Epsteins hjem på Manhattan etter at finansmannen ble dømt.

– Jeg straffer meg selv for det hver dag, fordi det er noe et medlem av en kongefamilie ikke skal gjøre, sa prinsen.

59 år gamle prins Andrew er dronning Elizabeths andre sønn og den 8. i arverekken til den britiske tronen.

Epstein, som allerede i 2008 ble dømt for å ha tvunget kvinner til å utføre seksuelle tjenester, ble pågrepet igjen i juli og tiltalt for menneskehandel og ett seksuelt overgrep mot en mindreårig. Han tok imidlertid sitt eget liv i fengsel før saken kom opp.

Advokatene som representerer Epsteins etterlatte, har ikke svart på medias henvendelser i denne saken.

(NTB/TV 2)