Serievoldtektsmann har gjemt seg i 30 år – avslørt av politiets nye metode

TATT: Politiets bilde av Giles Daniel Warrick, som er siktet for å ha voldtatt flere og drept en kvinne på 90-tallet.
TATT: Politiets bilde av Giles Daniel Warrick, som er siktet for å ha voldtatt flere og drept en kvinne på 90-tallet. Foto: AP
Giles Daniel Warrick (60) ble forrige uke pågrepet etter 30 år på rømmen. Politiet mener at han drepte en kvinne og voldtok minst ti kvinner på 90-tallet.

Siden begynnelsen 90-tallet har FBI lett etter serievoldtektsmannen og morderen «The Potomac River Rapist», som har voldtatt minst ti kvinner og drept én av dem.

Nå er han endelig tatt, skriver CNN.

Giles Daniel Warrick (60) ble onsdag forrige uke pågrepet i småbyen Conway i den amerikanske delstaten South Carolina.

I en pressemelding skriver Washington Metropolitan Police at de mener at det var Warrick som mellom 1991 og 1998 voldtok og drepte Christine Mirzayan (29), og som voldtok minst ni andre kvinner.

Flere av ofrene ble voldtatt i sitt eget hjem, etter at Warrick brøt seg inn og kastet tepper over hodene deres før de rakk å se ham.

«Warrick begikk en rekke seksuelle overgrep i Montgomery County, hvor han kuttet telefonlinjene, tvang seg inn i boliger, dekket til ofrenes hoder og overfalt dem seksuelt,» skriver politiet i pressemeldingen.

SAMME METODE: Giles Daniel Warrick skal ha utført flere av voldtektene på samme brutale måte. Foto: Politiet
SAMME METODE: Giles Daniel Warrick skal ha utført flere av voldtektene på samme brutale måte. Foto: Politiet

33 kilo tung stein

1. august 1998 var Christine Mirzayan på vei hjem etter en matlagingstime da hun plutselig ble dratt inn i en skog, voldtatt og slått ihjel med en 33 kilo tung stein.

Et annet offer var en kvinne som NBC Washington kaller «Kelly».

Hun var 18 år gammel da hun i september 1991 ble voldtatt da hun satt barnevakt for tre barn hjemme i Germantown i Maryland.

En mann kastet et teppe over hodet hennes, bant henne fast og voldtok henne. Hun så aldri ansiktet til gjerningsmannen.

– Når jeg ser det arrestasjonsbildet, ser jeg ondskap, sier hun til nettstedet.

I pressemeldingen skriver politiet at de frykter at enda flere kvinner er blitt voldtatt av Warrick. De oppfordrer disse til å ta kontakt.

Sendte DNA-prøver til slektsforskningsteder

Politisjef Marcus Jones i Montgomery County-politiet sier til CNN at deres DNA-eksperter tok i bruk ny teknologi for å komme på sporet av Warrick.

På 90-tallet ble det samme DNA-et funnet i seks av voldtektssakene.

Etterforskerne var sikre på at DNA-et stammet fra gjerningsmannen.

Den gang hadde de ikke teknologien som kunne sendte dem i riktig retning, men tidligere i år sendte etterforskerne DNA-prøvene til flere nettsteder som tilbyr slektsforskning.

Der fant de to koblinger.

Etter å ha avhørt de aktuelle personene, som er bosatt i Washington-området, kom de på sporet av Warrick. Han hadde akkurat flyttet til South Carolina, hvor han tok seg jobber som anleggsgartner.

SIKTET: Den tidligere politimannen James DeAngelo ble tatt etter 44 år på rømmen. Her blir han formelt siktet i høyesterett i Sacramento.
SIKTET: Den tidligere politimannen James DeAngelo ble tatt etter 44 år på rømmen. Her blir han formelt siktet i høyesterett i Sacramento. Foto: AP

Tok «The Golden State Killer»

I fjor pågrep politiet mannen som skal være «The Golden State Killer» etter å ha lett etter ham i 44 år, den tidligere politimannen James DeAngelo (73).

Gjennom en gendatabase på Internett, der folk frivillig kan sende inn sine DNA-profiler, gjorde politiet et interessant funn.

Fjerne slektninger av DeAngelo hadde lastet opp sitt DNA i denne databasen.

Gjennom familiemedlemmer klarte politiet å spore opp mannen.

– Dette var en kombinasjon av ny teknologi og utholdenhet hos etterforskerne, sa sheriffen i Sacramento, Scott Jones.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook