Frode bergs kone:

– Kjempegodt å høre stemmen hans

Frode Bergs kone, Anita Berg, sier at det har vært steintøft mens mannen har sittet fengslet. Fredag kunne hun slippe jubelen løs.

Fredag ble Frode Berg en fri mann, etter å ha sittet fengslet i Moskva for spionasje, siden desember 2017.

Frodes kone, Anita Berg, er ett eneste stort smil fredag ettermiddag.

– Det var kjempegodt å få nyheten om at han er løslatt. Det har vært en steintøff tid, sier Anita Berg til TV 2, på vei inn igjen på hotellrommet på Grand hotell i Oslo ved 17-tiden fredag.

Nektet å gi opp

Da hadde hun akkurat fått snakket med ektemannen på telefon fra Litauen.

– Det var kjempegodt å høre stemmen hans. Han har det etter forholdene bra. Det ble ikke lange praten. Vi skal snakkes mer senere, sier hun.

Selv om dagene, ukene og månedene har gått siden Frode Berg ble pågrepet i Moskva og fengslet, har kona aldri gitt opp håpet om å få ektemannen hjem.

– Vi hadde ikke annet valg, vi kunne ikke gi opp håpet. Men vi visste aldri hvor lang tid det ville ta, før han ville bli løslatt. Frode har også vært sterk hele tiden, sier Anita Berg.

– En god klem

På disse nesten to årene har ektefellene hatt svært begrenset kontakt.

Anita har bare snakket i fem timer med Frode til sammen, siden desember 2017.

Sist gang hun hørte stemmen hans er en måned siden – før altså i dag.

Nå gleder Anita Berg bare til å få han hjem til Norge. Selv om smilet er lurt, sier hun at hun ikke har idé om når hun får se ektemannen igjen.

– Jeg vet ikke om jeg får se han i dag, eller når det blir. Han skal uansett få en god klem når han kommer. Det blir kjempegodt, sier hun.