angrep kvinne med kniv på Oslo s:

Politiet fant død kvinne i den siktedes leilighet

En død kvinne er funnet i leiligheten til 36-åringen som tirsdag angrep en annen kvinne med kniv på Oslo Sentralstasjon.

Kvinnen, som var siktet for drapsforsøk på Oslo S tirsdag, er nå siktet for drap etter at en død kvinne torsdag ettermiddag ble funnet i leiligheten hennes.

– Hun har avgitt et kort avhør og samarbeider etter beste evne med politiet. Foreløpig har ikke spørsmålet om straffskyld vært tema, og hun vil forklare seg videre på et senere tidspunkt, sier hennes forsvarer, advokat Christian Flemmen Johansen, til TV 2 torsdag kveld.

Tirsdag denne uken ble politiet varslet om at en kvinne hadde blitt angrepet med kniv på Oslo S. Den fornærmede kvinnen ble ikke fysisk skadet i hendelsen.

Hendelsen fant sted omkring klokken 13.30 tirsdag, opplyser politiadvokat Nina Bakken i Oslo politidistrikt til TV 2.

Bakgrunn: Kvinne skal ha forsøkt å drepe tilfeldig kvinne på Oslo Sentralstasjon.

Fant død kvinne

Kort tid etter hendelsen på Oslo Sentralstasjon, ble en 36 år gammel kvinne pågrepet av politiet.

En 36 år gammel kvinne er siktet for drap etter at en død kvinne ble funnet i leiligheten hennes i Oslo torsdag.
En 36 år gammel kvinne er siktet for drap etter at en død kvinne ble funnet i leiligheten hennes i Oslo torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Hun ble torsdag varetektsfengslet i fire uker, siktet for drapsforsøk. Etter det TV 2 forstår, var ikke drapssiktelsen tema i fengslingskjennelsen.

I forbindelse med etterforskningen ransaket politiet leiligheten til 36-åringen torsdag ettermiddag. Det var da de fant en død person.

– Vi fant en død kvinne i leiligheten nå i ettermiddag. Kvinnen er ikke identifisert, men vi jobber ut i fra at hun er i nær relasjon til den siktede kvinnen, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til TV 2.

Politiinspektøren opplyser at den avdøde er en voksen kvinne.

– Det kom inn en bekymringsmelding på et familiemedlem av den siktede. Det samsvarer med opplysningene våre, sier hun og forklarer at dette er årsaken til at politiet har grunn til å tro at den avdøde er et nært familiemedlem av den siktede.

FORSVARER: Advokat Christian Flemmen Johansen fra Advokatfirmaet Elden forsvarer den 36 år gamle kvinnen.
FORSVARER: Advokat Christian Flemmen Johansen fra Advokatfirmaet Elden forsvarer den 36 år gamle kvinnen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Bekymringsmeldingen gikk ut på at den avdøde kvinnen ikke hadde kommet tilbake til sitt bosted.

36-åringen er dermed også siktet for drap.

Avhøres

Metlid opplyser at den siktede kvinnen nå sitter i avhør.

– Hun forklarer seg for politiet. Vi jobber videre utover kvelden med avhør, sier hun.

TV 2 kjenner til at 36-åringen er tidligere straffedømt flere ganger, blant annet for brudd på narkotikalovgivningen.

Hun er også tiltalt i en straffesak som skal opp for Oslo tingrett i januar. Der står hun anklaget for mindre alvorlige voldslovbrudd.