BESTSELGER: Clemmie Hooper står bak mammabloggen «Mother of Daughter», hvor hun forteller om livet sitt som mamma og jordmor.
BESTSELGER: Clemmie Hooper står bak mammabloggen «Mother of Daughter», hvor hun forteller om livet sitt som mamma og jordmor. Foto: Clemmie Hooper/Instagram

Hun blir kalt «mammabloggernes dronning» – nå er det hemmelige dobbeltlivet hennes avslørt

«Mother of Daughters»-bloggeren Clemmie Hooper (34) legger seg langflat etter at det ble avslørt hvordan hun har trakassert og mobbet andre mammabloggere på nett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er den britiske avisa The Telegraph som skriver om hvordan jordmoren Clemmie Hooper (34) har operert som både mammablogger og nettroll.

På Instagram-siden «Mother of Daughters» har hennes 660.000 følgere tatt del i hennes glamorøse liv i form av bilder fra solfylte ferier, interiørbilder og betroelser om ekteskap og livet som firebarnsmamma.

Nå innrømmer Clemmie har hun i åtte måneder har levd det avisa kaller «et parallelliv» som nettroll.

Clemmies følgere raser, og den britiske avisa Evening Standard kaller avsløringen «en skandale».

På forumet Tattle.life har hun anonymt angrepet en rekke andre mammabloggere – i tillegg til sin egen blogger-ektemann, Simon Hooper (35).

BLOGG-EKTEPAR: Både Simon og Clemmie gjør stor suksess på Instagram. Foto: Clemmie Hooper/Instagram
BLOGG-EKTEPAR: Både Simon og Clemmie gjør stor suksess på Instagram. Foto: Clemmie Hooper/Instagram

Innrømmelsen kommer etter at ryktene i lang tid har gått om den anonyme Tattle.life-kontoen «Alicewanderlust».

Skjult bak den anonyme kontoen, både mobbet og trakasserte Clemmie andre mammabloggere, samtidig som hun hyllet seg selv.

– Jeg skammer meg, skriver Hooper i et Instagram-innlegg.

– Jeg er sint og litt trist, skriver ektemannen hennes etter å ha fått vite hva kona har gjort i all hemmelighet.

Langet ut mot konkurrentene

Hun har blant annet anonymt hetset den nære venninnen Bethie Hungerform, som er best kjent som «Hungermama» på Instagram.

Hun har påstått at Hungerform bare er desperat etter å bli anerkjent av andre bloggere, og at hun utnytter dem i podcaster og Instagram-innlegg.

Det skal ha vært Clemmie Hooper som avslørte seg selv, etter at «Alicewanderlust» skrev at hun var i Saint Lucia i Karibien.

Da hadde Clemmie Hooper akkurat skrevet på Instagram at også hun var på Saint Lucia Karibien.

«Alicewanderlust» nektet for at hun var Hooper, og påstod at hun bare var en stor fan som elsket å lese «Mother of Daugthers».

– Jeg simpelthen elsker Instagram-siden til Cammie, skrev «Alicewanterlust»

– ... men ektemannen hennes er en idiot. Skjønner ikke hvordan hun holder ut med tullet hans, fortsatte hun.

Krevde at hun skulle stå frem

Blogger Laura Rutherford la nylig ut en melding til sine 22.000 følgere på Instagram-siden sin, «That Mummy Smile».

Da skal hun og de andre mammabloggerne ha funnet ut at det virkelig var Clemmie Hooper som hengte dem ut på nett, og konfrontert henne.

Hun skal angivelig ha bedt dem om å ikke avsløre identiteten hennes.

– I hele dag har jeg vurdert hva jeg skal gjøre og si om å bli trollet og mobbet av en venn på nett. Denne personen har innrømmet mobbingen overfor alle vennene som hun har forsøkt å spre rykter om på nett, skrev Rutherford.

Under et bilde av den hvite kaninen i «Alice in Wonderland», ba hun «Alice» om å stå frem og fortelle hvem hun er.

– Det er nå du skal stå frem og begynne å gjøre det riktige for alle som er berørt, skrev hun, og fortsatte:

– De siste åtte månedene har du oppmuntret nettroll til å ødelegge ryktet mitt. Min og en håndfull andre influencere. For hvilken gevinst?

– Ekstremt paranoid

Torsdag la Clemmie Hooper ut et innlegg på Instagram hvor hun skrev at hun ønsket å forklare seg.

I innlegget kan man lese at hun først bare ønsket å forsvare seg selv mot alle ryktene som hadde oppstått.

– Tidligere i år ble jeg gjort oppmerksom på en nettside som hadde tusenvis av kommentarer om familien min og jeg. Å lese dem gjorde meg ekstremt paranoid, og påvirket meg mer enn jeg visste da. Jeg bestemte meg, uten å fortelle det til noen, at jeg skulle opprette en anonym konto slik at denne gruppa kunne tro at jeg var en av dem, eller at jeg kunne få dem til å endre mening ved å forsvare familien min og meg, skriver hun i innlegget.

Videre skriver hun at den anonyme kontoen ble altoppslukende, og at hun begynte å lange ut mot andre bloggere slik at ingen fattet mistanke.

– Da brukerne begynte å mistenke at det var meg, gjorde jeg feil ved å kommentere om andre. Jeg angrer på alt, og jeg er utrolig lei meg. Jeg vet at dette har forårsaket mye smerte, skriver hun.

Største sosiale medier-stjerne

The Telegraph kaller Clemmie Hooper «dronningen av mammabloggere», og skriver at hun er en av Storbritannias største sosiale medier-stjerne.

Etter å ha født sin andre datter i 2010, gjorde hun stor suksess med bloggen «Gas and Air», hvor hun delte tips fra sin karriere som jordmor.

I 2011 opprettet hun Instagram-kontoen hvor hun siden har skrevet om mote, livstil, reiser, ekteskap og sine tvillingdøtrene. I 2017 ga hun ut bestselgerboka «How To Grow A Baby & Push It Out».

Også ektemannen Simon har gjort stor sukses som blogger med sin «Father of Daugthers»-side, som har over én million følgere på Instagram.

– Drittposisjon

Etter alt rabalderet, har han lagt ut et innlegg på Instagram hvor han skriver at han ikke forsvarer kona, «men jeg har sett hva tre års hets på nett kan gjøre med noen».

– Jeg er blitt satt i en drittposisjon, skriver han, og forteller at han ikke forstår hvorfor Clemmie gjorde det hun gjorde.

– Ikke misforstå – hun tok noen dårlige valg. Jeg skulle bare ønsket at hun hadde snakket med meg om dette før det ble for mye, skriver han.