Det brant fredag i et gjenvinningsanlegg på Stord.
Det brant fredag i et gjenvinningsanlegg på Stord. Foto: Politiet

Brann i lager med helsefarlig materiale i Hordaland

Endringer i vindretningen fredag formiddag gjør at politiet nå evakuerer seks ansatte ved et oppdrettsanlegg ved Storevikholmen.

Brannvesenet rykket fredag morgen ut til en brann i et gjenvinningsanlegg på Stord i Hordaland, der det brant i et lager med helsefarlig materiale.

Lageret inneholder blant annet det kreftfremkallende materialet eternitt, som brukes til vegg- og takplater.

Brannen i gjenvinningsanlegget på Stord ble slukket, men endret vindretning og røykutvikling fører til at beboere og arbeidere i området blir evakuert.

I gjenvinningsanlegget er det et lager med det kreftfremkallende materialet eternitt, som brukes til vegg- og takplater.

Politiet fryktet helseskadelig røyk og nedfall, men ventet med evakuering på grunn av gunstige vindforhold.

Evakuerer

Endringer i vindretningen fredag formiddag gjør at politiet nå evakuerer seks ansatte ved et oppdrettsanlegg ved Storevikholmen.

I tillegg får åtte-ti beboere anmodning om å lukke vinduer og stenge ventilasjon. Politiet opplyser at en gravemaskin bestilles for å grave ned deponiet.

– To ansatte som var på vei til anlegget, ble stanset. Det brenner med åpne flammer og røyk som går rett opp, sa operasjonsleder Steinar Knudsen i Sørvest politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om brannen klokken 6.30. Det er ingen beboere i nærheten, så evakuering har foreløpig ikke vært nødvendig.

– Det er varmgang i eternitten, så dette kan ta litt tid, sier Knudsen.

Like etter klokken 8 melder politiet at brannen er slukket, og at det fortsatt pågår arbeid på stedet.

– Ansatte sendt inn i området for å bistå brannvesenet, skriver politiet på Twitter.

(NTB/TV 2)