STOPP: Togene står stille på Bergen jernbanestasjon etter avsporingen.
STOPP: Togene står stille på Bergen jernbanestasjon etter avsporingen. Foto: TV 2

GODSTOG SPORET AV:

Togproblemer i Bergen varer trolig til fredag

Samtlige tog mellom Bergen og Arna innstilles trolig fram til fredag morgen etter at et godstog sporet av ved jernbanestasjonen i Bergen natt til torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen Brannvesen meldte om hendelsen klokken 04:00.

Et godstog sporet av inne på området ved jernbanestasjonen.

Bane Nor regner med at persontrafikken kan komme i gang igjen fredag morgen, og godstrafikken natt til lørdag.

Havarikommisjonen for transport friga avsporingsstedet klokken 11.30, ifølge Bane Nor.

– Nå er vi akkurat i gang med oppryddingsarbeid og reparasjoner for å få trafikken i gang igjen. Det er store skader på sporet og signalanlegget, sier banesjef Bjørn Skauge.

Forsinkelser

Pressevakt Britt-Johanne Wang i Bane Nor opplyser til NTB rett før klokken 10 at det fortsatt er buss for tog fra Bergen til Arna.

Alle tog til og fra Bergen stasjon er innstilt, ifølge Bane Nor. Persontogene snur på Arna stasjon, og Vy organiserer busser mellom Arna og Bergen. ­

Vy ber passasjerer om å beregne ekstra tid. Politiet opplyser at all strøm til jernbanen er koblet fra, og at togene ikke kan passere før oppryddingen er ferdig.

Ulykke

Brannvesenet i Bergen meldte om hendelsen klokken 4 natt til torsdag. Ingen personer ble skadd i hendelsen.

– Som følge av avsporingen er det to lastekonteinere som har veltet, og som nå sperrer sporene. Hendelsen medfører at det blir stans i all trafikk inntil videre, opplyste operasjonsleder Tatiana Knappen i Vest politidistrikt til TV 2.

– Fra Arna går togtrafikken, men da med en del forsinkelser. Det er også forsinkelser mellom Bergen og Arna fordi bussene bruker mer tid enn hva tog gjør, sier pressevakt Britt-Johanne Wang i Bane Nor til NTB.

CargoNet

Avsporingen skjedde ved den 7.670 meter lange Ulrikstunnelen i nærheten av Bergen stasjon. Selskapet CargoNet opplyser at det var et av deres tog som sporet av med nest bakerste vogn.

– Dette medfører at vi ikke får kjørt tog inn eller ut til vår godsterminal i Bergen, skriver selskapet i en oppdatering.

Det er ikke kjent hva som er årsaken til avsporingen.